Harry van Tol toont trots zijn zojuist behaalde aikidodiploma (foto Jaap Dogger)

Eerste aikido-examen op 1,5 meter

RIDDERKERK - Ridderkerker Harry van Tol heeft zondagochtend (28 juni) als eerste en enige een aikidodiploma behaald in coronatijd. In meerdere opzichten was het een bijzonder examen.

Immers, een vechtsportexamen doen met het naleven van de 1,5 meter vergt improvisatie. Daarnaast was het examen bijzonder omdat het de laatste keer was dat er buiten werd getraind in verband met de RIVM-regels. Vanaf 1 juli verhuizen de trainingen weer naar de oefenruimte (dojo) in de sportzaal van de school.

Stormachtige ontwikkeling
Harry van Tol beoefent de Japanse vechtkunst al sinds eind jaren 90. "Hij heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, samen met zijn vrouw Hilda en zoon Michel’’, zegt leraar Eddy Nuijten van vereniging Zonzinkan. ,,Het is een echte aikidofamilie.’’
Van Tol behaalde de 1ste Kyu graad, dat betekent dat hij voortaan de zwarte Japanse broekrok mag dragen.
Belangstellenden voor het beoefenen van aikido kunnen altijd een keer gratis meetrainen. Hiervoor is men welkom in de dojo aan de Platanenstraat 1 in Ridderkerk-West. Na 1 juli wordt er weer binnen getraind op woensdag van 20.15 uur tot 22.00 uur, donderdag van 20.00 tot 22.00 uur en zondagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur. De trainingen zijn binnen, maar wel worden alle overheidsregels nageleefd.