Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nikki: Laatste zware weken…

Na een halfjaar school, bijna drie maanden online lessen en de laatste maand een beetje van beiden is de zomervakantie bijna aangebroken. Ik ben nu al veel te veel met de zomervakantie bezig. Ik zie mezelf al op mijn balkon zitten met veel te veel eten waarmee ik mijn hele summerbody (die ik nu al niet heb) om zeep help. Toch moet ik mezelf eerst door de toetsweek heen zien te slaan, voordat ik aan alle leuke dingen kan denken.

Het is inmiddels een maand geleden dat ik van mijn docent een e-mail kreeg met de stof die we voor onze toetsweek moesten leren. Voor een moment dacht ik dat het een grap was aangezien de stof ging over de hoofdstukken die we met de online les hadden behandeld.
De docenten weten net zo goed als ik dat die lessen absoluut niet werken. Eerst dacht ik ook dat het alleen mijn school was die weer met zo’n idee zou komen, maar toen ik mijn internetvriend uit Nijmegen een bericht stuurde, zei ook hij dat hij toetsweek had.
Al snel bleek dat elke school gewoon een toetsweek heeft en niet alleen mijn school met dit idee kwam.

Ik vind het erg krom, want wij moeten ons enorm gaan stressen voor deze toetsweek terwijl de examenleerlingen op dit moment van het lekkere weer genieten met een diploma op zak. Ik gun het hun van harte en ik zou ook enorm blij zijn als ik dit jaar in mijn examenjaar zou zitten, maar helaas zit ik dat niet. Als examenleerlingen geen centraal examen hoeven te doen, waarom moeten wij dan nog een toetsweek maken? Ik vind dat de mensen die nu op overgaan staan, over mogen gaan. De leerlingen die dat niet staan? Die kunnen nog een toetsweek of herkansingen doen om alsnog wat op te halen.

Daarbij hebben we normaal gesproken fysieke lessen van vijftig minuten in totaal, terwijl de online lessen vaak maar een halfuurtje duurde waar je al snel informatie mist door slechte verbinding.

Met de vakantieplannen in mijn achterhoofd, doe ik zo goed mogelijk mijn best. En na de toetsweek gaan we los!


Meer berichten