Bestuursleden en sponsors bij de nieuwe Chinese schommel

Nieuwe schommel voor "Dillenburg"

RIDDERKERK - Maandagmiddag is de nieuwe Chinese schommel van speeltuin Dillenburg in Slikkerveer officieel overgedragen. Vertegenwoordigers van het stichting Fonobori, het Coöperatiefonds van de Rabobank, Wijkideeteam Slikkerveer en Albert Heijn Dillenburgplein waren daarbij aanwezig.

Met de steun van deze sponsors werd de vervanging van de familieschommel mogelijk. De oude Chinese schommel van de in 1964 geopende speeltuin bleek niet meer te repareren. Voor een nieuwe attractie waren onvoldoende middelen in kas. “In 2014 is er met steun van veel sponsors 52.000 euro in de speeltuin geïnvesteerd. Voor vervanging van toestellen hadden we in 2017 en 2018 kostenposten van respectievelijk 8300 en bijna 4000 euro. De bodem was in zicht. Daarom zijn we blij met alles wat we nu hebben gekregen om het toch voor elkaar te krijgen” zegt secretaris Jan de Jong. Hij voegt er aan toe dat de speeltuin de contributie voor de leden zo laag mogelijk probeert te houden. “We willen dat iedereen hier moet kunnen spelen, ook kinderen van gezinnen met een kleine beurs.”
De speeltuin heeft momenteel 115 leden (vaak gezinnen), die 16 euro per jaar betalen. Niet-leden kunnen met een dagkaart voor een euro door de poort. “Daar verkopen we er jaarlijks rond de 2000 van. Er is dus veel animo voor onze speeltuin” stelt De Jong.
Dat bleek ook uit de opbrengst van de statiegeldactie bij AH Dillenburgplein. Die was met een opbrengst van € 617,40 hoger dan gemiddeld. Het wijkideeteam steunde de speeltuin met materialen, verf en hygiënemiddelen, die in coronatijden onmisbaar zijn.