Bij het Snuffelpand wordt er nu ook veel buiten uitgestald

Snuffelpand blij met trouwe klanten

RIDDERKERK - Sinds 9 mei zijn het Snuffelpand in Slikkerveer en de Meubelshowroom in Ridderkerk elke woensdag en zaterdag open gegaan voor verkoop, uiteraard met inachtneming van de RIVM richtlijnen. Na een maandenlange sluiting waren veel vaste klanten, maar ook nieuwe mensen heel blij dat ze weer konden snuffelen in een kringloopwinkel in hun eigen gemeente.

Dankzij de trouwe klanten is het mogelijk om deze maand 1000 euro te schenken aan Oxfam Novib, die helpt om de verspreiding van corona in ontwikkelingslanden zoveel mogelijk tegen te gaan en zo de gevolgen te beperken. Veel arme landen missen de financiële middelen om hun economie te steunen.
Michiel Servaes, algemeen directeur Oxfam Novib: ‘Deze crisis treft iedereen, maar raakt vooral mensen in armere landen onevenredig hard. Zij zijn veelal werkzaam in de informele economie en kunnen niet terugvallen op sociale vangnetten zoals uitkeringen of betaald ziekteverlof.”
Oxfam Novib werkt hard aan preventie, door bijvoorbeeld waterpunten, kranen en toiletten aan te leggen. Ze leveren zeep en ze geven mensen levensreddende voorlichting over hygiëne en handenwassen.

Verkoop en inleveren
Deze maand is zowel het Snuffelpand bij het Dillenburgplein als de Meubelshowroom aan de P.C. Hoofstraat (tegenover de Dierenkliniek) elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur open voor verkoop. Er mag maar een beperkt aantal klanten per keer binnen i.v.m. de 1,5 meter afstand. Tevens wordt verzocht om zoveel mogelijk alleen te komen; de aangegeven looproute te volgen en maximaal 30 minuten in de winkel te blijven. Op genoemde tijden is ook het inleveren van spullen mogelijk.