Raad wil bedriegertjes op Koningsplein

RIDDERKERK - Een meerderheid van de gemeenteraad van Ridderkerk wil bedriegertjes op het Koningsplein. Een motie voor zo’n waterornament op het centrumplein werd donderdagavond met een ruime meerderheid aangenomen.

Met het ontwikkelperspectief voor het centrum stuurde het college aan op fonteintjes op het Sint Jorisplein. In deze toekomstvisie wordt dit plein als het hart van het winkelcentrum gezien. De BIZ Ridderkerk is echter voorstander van een waterornament op het Koningsplein, evenals de horecaondernemers van dit plein.
Het pleit is nu in het voordeel van het Koningsplein beslecht door een motie van PvdA, CDA, Leefbaar Ridderkerk en ChristenUnie. De indieners kregen steun van VVD, GroenLinks, D66, Burger op 1 en twee leden van Echt voor Ridderkerk. Geen voorstanders van een waterattractie op het Koningsplein zijn Partij 18PLUS, SGP en de EVR-leden Ad Los en Wim van der Linden.

Grotere terrassen
Of de bedriegertjes er ook daadwerkelijk komen is nog de vraag. De SGP en Partij 18PLUS kregen een raadsmeerderheid achter een motie voor vergroting van de terrassen op het Koningsplein. Beide fracties willen dat de huidige indeling (verruimd voor de 1½ meter maatregelen) een permanent karakter krijgt. “Dat betekent sowieso geen waterornament” stelt 18PLUS-raadslid Fleur Stip. Wethouder Henk van Os wilde er desgevraagd geen uitsluitsel over geven. “Ik weet niet of er een plek is voor een waterornament bij een andere indeling” reageerde hij.
Voor de uitbreiding van de terrassen was een nipte (15-14) meerderheid. Verbonden aan de steun van de VVD en GroenLinks was dat er ook een waterornament moet komen.