De Vakantietassen zijn dinsdag bij de Voedselbank bezorgd

Vakantietas voor kinderen bij de Voedselbank

RIDDERKERK - Nooit op vakantie gaan, omdat je ouders het helaas niet kunnen betalen. Ook in Ridderkerk zijn er nog steeds veel kinderen die dat overkomt. De diaconieën van Ridderkerkse kerken, aangesloten bij het Interkerkelijk Diaconaal Beraad (IDB) Ridderkerk hebben besloten ook in 2020, ondanks de belemmeringen door het coronavirus, hier iets aan te doen.

Er zijn in totaal 89 tassen gevuld voor kinderen van gezinnen die geholpen worden door de Voedselbank Ridderkerk. In 2019 was dit alleen voor kinderen in de basisschoolleeftijd, dit jaar ook de groep kinderen tot en met 15 jaar. Elke tas is voor de leeftijdsgroep gevuld met een waarde van rond € 40. Naast de bijdragen van de kerken heeft een aantal sponsoren geholpen. “Bewust hebben we als werkgroep een beroep op sponsoren tot een minimum beperkt. Veel bedrijven kennen lastige tijden in dit jaar” aldus de werkgroep. De Stichting Ridderkerk Lezen OK heeft ook dit jaar gezorgd voor prenten- en leesboeken. RMC De Hole Ridders verleent de jeugd een keer gratis toegang, Speeltuin Dillenburgplein zorgt ervoor dat de jonge kinderen een middag heerlijk kunnen spelen.
Dinsdagavond zijn alle tassen bij de Voedselbank afgeleverd. Ze worden nog deze week uitgereikt aan de kinderen en hun ouders.