Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nina: Doe het!

Terwijl iedereen zich druk maakt over hoe anders Adele eruitziet, maak ik me vervolgens druk of ik de Maan wel goed op de foto krijg. Deze moet namelijk wel even geplaatst worden op mijn Instagram voor mijn astrologie bedrijf. Iets waarvan ik nooit gedacht had dat ik dat zou kunnen zeggen. De sterren staan in mijn voordeel.

Mentaal voel ik mij 25, lichamelijk 91, maar vanaf woensdag mag ook ik weer een jaartje erbij tikken. 20 in plaats van 19. De anti-aging crèmes komen steeds dichtbij (je zou hier namelijk al rond je 25e mee moeten beginnen) en om zeker te zijn ben ik er nu al mee begonnen. 20 is het nieuwe 30.

Als je me een jaar geleden had verteld waar ik nu zou staan in het leven, had ik je voor gek verklaard. Ik mag columns schrijven voor de lokale krant, ik schrijf artikelen over astrologie voor het bekende magazine Glamour en ik heb bijna mijn eigen bedrijf. En dit allemaal omdat ik gestopt ben met mijn studie Bestuurskunde vorig jaar. En een beetje geluk misschien.

Ik zal eerlijk bekennen dat ik heel erg heb getwijfeld om een tussenjaar te nemen. De druk van de maatschappij op jongeren die net van de middelbare school afkomen is groot. Er wordt van je verwacht dat je gelijk gaat studeren, je een baan zoekt die bij je studie past en vervolgens van 9 tot 5 werkt tot je 70ste. Laten we zeggen dat dit mij nou niet echt aanspreekt. Tegen die tijd dat ik 70 ben, voel ik me lichamelijk alweer 161 jaar oud.

Ik weet dat er jongeren zijn, zoals ik, die een droom hebben en deze graag na willen jagen, maar bang zijn voor de mening van anderen of zelfs van hun ouders. Want; durf je tegen je ouders te vertellen wat je dromen zijn en krijg je hun volle steun? Dit is namelijk niet een gegeven. Iets om over na te denken. Ook voor de ouders die dit lezen.

Ik wil niet zeggen dat ik mezelf een inspiratiebron vind voor andere jongeren. Maar ik kan wel met zekerheid zeggen dat als je achter je dromen aan gaat, het zijn vruchten afwerpt. Het leven is veel te kort, helemaal nu met alle wereldellende om ons heen, ga je daar toch wel wat vaker stil bij staan.

Creëer het leven wat je wilt leven. Ga ervoor. Doe het.


Meer berichten