Logo decombinatieridderkerk.nl
Atelier MAAK! zorgt voor een leuk kinderprogramma
Atelier MAAK! zorgt voor een leuk kinderprogramma

Adellijk paraderen op de Buitenplaats

RIDDERKERK - De Donckse Fair 2020 staat in het teken van Paraderen op de Buitenplaats. Bezoekers kunnen hier ook aan bijdragen door het dragen van feestelijke of historische kleding. Hakken daarentegen kunnen zijn niet aan te raden daar de activiteiten op de buitenplaats grotendeels op gras plaatsvinden. 

Buiten het afwisselende en muzikale programma om worden er op 29 en 30 augustus diverse workshops aangeboden, zoals schilderen en een vip-prins- en prinsessen arrangement voor kinderen. Doorlopend is er laser-kleiduifschieten, theater en een demonstratie wolspinnen. Anton Klijnsmit komt met een kettingzaag in actie voor het maken van de mooiste houtsculpturen.

Prinsen en prinsessen
Huys ten Donck rekent ook op de komst van prachtige prinsessen, knappe prinsen en stoere ridders die onder leiding van beschermheer Sint Joris willen vechten. Atelier MAAK! verzorgt hiervoor kinderactiviteiten met een vip-treatment. De kinderen worden in de boerenwoning aan de Donckselaan 2 omgetoverd tot prins, prinses of ridder, wat inhoudt dat het haar en make-up of schmink worden gedaan. Daarnaast worden de etiquette en koninklijke bewegingen aangeleerd, zodat zij zichzelf aan het einde van de treatment via een rode loper door het Huys kunnen presenteren aan alle ouders en belangstellenden. Kinderen in de leeftijd van 4 t/m 10 jaar kunnen zich via www.huystendonck.nl/doncksefairl aanmelden. Vervolgens ontvangen zij via Atelier MAAK! de uitnodiging met daarin een vrijkaartje, een bewijs van inschrijving en een vragenlijst die zij ingevuld weer terugsturen. Kosten: €10,- per kind, inclusief één vrijkaartje voor een volwassene voor de Donckse Fair (kinderen zijn gratis).
Naast deze V.I.P. Treatment zal er ook een doorlopende workshop plaatsvinden in de tent van Atelier MAAK!, waarbij net als voorgaande edities geknutseld kan worden in het thema van de Fair. Dit jaar kunnen de kinderen een hoofddeksel maken, zoals een Koninklijke Kroon, Jaloersmakende Jonkvrouwenhoed of een Heldhaftige Helm.

Schilderen
Naomi de Rooij zal beide dagen een workshop aanbieden. “Paraderen op de Buitenplaats” zal hierin centraal staan als hoofdthema. Op zaterdag 29 augustus is vanaf 9.30 uur een workshop voor ‘beginners’ die naar voorbeeld gaan schilderen. Voor gevorderden is er op zondag 30 augustus vanaf 12.00 uur een model. Inclusief alle materialen en benodigdheden kost deelname aan een workshop € 26,50 per persoon (exclusief entreebewijs) inclusief alle materialen en benodigdheden. Reserveren kan alleen online via: doncksefair@huystendonck.nl

Picknicken onder bomen
Nieuw is de mogelijkheid om te picknicken tijdens de Fair onder de bomen van de oude Boomgaerdt. Hiervoor moet vooraf worden ingeschreven. Een mand met lekkernijen is samengesteld voor 4 bescheiden eters : Kosten: € 29,50 voor een mand + picknickkleed (u dient wel over een entreekaartje te beschikken voor ieder persoon). De mand en het kleed moeten na afloop weer worden ingeleverd. Reserveren kan tot en met 26 augustus via: doncksefair@huystendonck.nl . Voor meer informatie en tickets: www.huystendonck.nl/doncksefair.

Meer berichten