Logo decombinatieridderkerk.nl
Arie Molendijk taxeert boeken
Arie Molendijk taxeert boeken (Foto: Ed van Alem)

Boektaxaties in Barendrecht

BARENDRECHT - Denkt u zeldzame boeken, bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben? Schroom dan niet om op 27 augustus in Barendrecht langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam.

Als kenner van oude boeken werkt Molendijk al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts om boeken van het publiek te taxeren.
De heer Molendijk zelf over zijn werk als taxateur: “De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden alleen plaats op mijn taxatiedagen, dus niet middels foto’s, telefoon of per e-mail.”
De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Men krijgt daarbij alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief. De ervaren taxateur kan ook adviseren over restauratie, verkoop of het aanbieden van boeken voor een veiling.
Arie Molendijk taxeert donderdag 27 augustus van 14.00 tot 16.30uur in het Bastion hotel aan de Van der Waalsweg 27 in Barendrecht. Men kan er alleen terecht op afspraak: 06 2717 7625. Voor meer informatie: www.molendijkboeken.nl.

Meer berichten