Marcel Stadhouders gaat ruimte gebruiken in WVC Slikkerveer

Voor werk afgekeurd en nu een eigen fotobedrijf

RIDDERKERK - Op 2 september is MSWP Fotografie officieel van start gegaan in Slikkerveer. MSWP staat voor Marcel Stadhouders Website en Portret.  “Het is een breed assortiment aan zakelijke fotografie, bedrijfsfotografie, website, reclamefotografie en portretten, zowel zakelijk als voor de particulier” zegt de fotograaf.

De 46-jarige Stadhouders had fotograferen lange tijd als hobby en heeft er nu zijn werk van gemaakt: “Na de eerste keer met een geleende camera van mijn vader fotograferen in Rotterdam was ik meteen verkocht.”
Dat hij nu zijn bedrijf begint is in meerdere opzichten bijzonder. Marcel werd 25 jaar geleden ziek. Hij bleek de ziekte van Crohn, een chronische darmziekte te hebben. Werken werd daardoor steeds moeilijker. “Ik ging van fulltime naar parttime en van vijf halve dagen naar twee ochtendjes tot het in 2010 niet meer ging. Uitgeput, vermagerd en ziek kwam ik thuis te zitten. Volledig afgekeurd” vertelt de Ridderkerker.
In die 25 jaar was het zoeken naar de goede medicatie en ging Marcel van onderzoek naar onderzoek en onderging hij een operatie. “Begin vorig jaar ging het beter. Ik was zieker van de bijwerking van het medicijn dan van mijn ziekte. Daarom is besloten om te stoppen met de medicatie.”

Medicijnvrij
Stadhouders is nu een jaar medicijnvrij en is na overleg met het UVV zijn onderneming gaan opbouwen. Hij heeft alles ter beschikking om overal een studio op te kunnen bouwen. “Mijn hoofdbezigheid zal bij bedrijven zijn, maar in de tijd dat mijn moeder nog leefde heb ik in een verpleeghuis portretten van bewoners gemaakt. Geweldig vonden ze het , ze werden opgemaakt door een dame van de make up en ze voelden zich tv sterren, geweldig en dankbaar , hoeveel mailtjes ik niet heb gehad van kinderen die het geweldig vonden om een prachtig portret te hebben van hun vader of moeder als ze er op een dag niet meer waren. Daarvoor blijf ik studio werk doen bij de sws voor particulieren. Met de familie op de foto voor een gelegenheid , een zwangerschapsfoto , allemaal van die momenten die je vast wil leggen en het is geweldig om dat te mogen doen.”
Voor het studiowerk voor particulieren zal de fotograaf gebruikmaken van een ruimte in WVC Slikkerveer aan de Reijerweg. “Wel op afspraak, want een groot deel van mijn fotografie zal bij bedrijven op locatie zijn.”
Voor meer informatie: www.mswpfotografie.nl of 06 1509 4181.