Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nikki: Kromme persconferentie

Afgelopen vrijdag was het weer zover. Onze minister-president gaf een persconferentie en deze keer was het volgens hem erg ‘zorgwekkend’. Ik was nieuwsgierig naar wat er gezegd ging worden, vooral omdat ik bang was dat de scholen weer dicht gingen. Toen ik eenmaal een paar minuten keek, vond ik de persconferentie al snel erg krom.

Als het namelijk echt zo zorgwekkend was, waarom gingen de maatregelen dan pas zondag in? Rutte gaf later antwoord op die vraag met uitleg dat het nog geregeld moest worden. Erg frappant, want er werd later gezegd dat ze er al een week over gediscussieerd hadden…

De nieuwste maatregel gaat over de horeca. Om 12 uur ‘s nachts moet namelijk de bar dicht en om 1 uur 's nachts gaan de lichten aan en moet iedereen vertrekken. Na die tijd gaan jongeren namelijk te veel alcohol drinken en denken ze niet meer goed na over de afstand die bewaard moet worden. Oké, goed punt, maar corona heeft geen bedtijd of een rustpauze. Voor 12 uur is het virus er ook en kan het gewoon verspreid worden. Ik drink dan nooit met mijn vriendinnen en ga ‘s avonds nooit uit, maar ik denk niet dat jongeren van achttien heel veel rekening gaan houden met de anderhalve meter regel als ze op een zaterdagavond met zijn allen wat willen drinken. Er is misschien wel beveiliging, maar die kunnen naar mijn mening niet de hele avond iedereen corrigeren.

Er was een vrouw die hierop gereageerd had en precies zei wat ik dacht, namelijk: ‘Mensen kunnen ook voor twaalf uur gaan drinken. Het is het probleem verplaatsen.’

Een andere opmerking die ik erg krom vond, was de ‘regionale maatregel’. In bepaalde steden mogen de feesten niet tot midden in de nacht, maar in de rest van Nederland mag dat wel. Daar zijn namelijk minder mensen besmet met het virus, maar sommige steden zitten wel op het randje van de gevarenzone. Oké Rutte, wat is het doel hiervan? Dit is naar mijn mening wachten tot het probleem groter wordt. Als het coronavirus al dichtbij een bepaalde stad is, voer dan ook de maatregel daar in. De kans is nu erg groot dat het in een paar weken een lokale maatregel wordt met meer besmettingen in het hele land.

Ik denk dat iedereen inmiddels wel een beetje corona-moe is, dat ben ik zelf ook. Daarom denk ik ook dat het, het allerbeste zou zijn als mensen verantwoordelijk zijn voor zichzelf . Want deze kromme maatregelen, gaan volgens mij niet veel helpen.


Meer berichten