Logo decombinatieridderkerk.nl

Nog geen hoogte gekozen voor geluidsscherm

RIDDERKERK - Het 1700 meter lange geluidsscherm in het Oosterpark langs de rijksweg zal zes of acht meter hoog worden. Een raadscommissie heeft zich dinsdagavond nog niet willen vastleggen op één variant.

Het college had al wel de voorkeur uitgesproken voor een hoogte van zes meter. “We hebben gezocht naar de redelijkheid” zegt wethouder Japenga over de afweging van de effecten en kosten. Een scherm van acht meter zal zo’n twee miljoen duurder zijn. Met zes meter zal de investering rond de acht miljoen zijn. 

Partijen die opteren voor een geluidsscherm van zes meter willen ook dat een scherm van acht meter verder wordt uitgewerkt. Andersom is dat ook het geval. De enige fracties die zich duidelijk hebben uitgesproken zijn Partij 18PLUS (acht meter) en SGP (zes meter).  

“Wij denken dat zes meter een goede keuze is, maar snappen dat partijen twijfelen. We kunnen ons erin vinden dat het nu allebei wordt bekeken” reageert Erna de Wolff van de ChristenUnie. "De verschillen zijn significant. Acht meter lijkt ons het meest toekomstgericht, maar we willen ook een zes meter scherm verder uitgewerkt zien" stelt VVD'er Edward Piena. 

Het burgerinitiatief 3VO.Biotoop heeft zich uitgesproken voor een scherm van acht meter. “We willen nu inzichtelijk hebben wat de extra kosten zijn” zegt CDA-raadslid Victor Mijnders. De gemeenteraad zal in december de definitieve keus maken. Het scherm zal op 40 meter afstand van de rijksweg komen. Rijkswaterstaat verleent op dit traject geen medewerking.

Meer berichten