Logo decombinatieridderkerk.nl

Facet lanceert ‘Langer gezond’

RIDDERKERK - ‘Ridderkerk langer gezond’: dat is het thema en de naam van het nieuw gelanceerde leefstijlprogramma voor mensen in de leeftijdscategorie van 65 tot en met 75 jaar. Met dit programma investeert Facet Ridderkerk in preventieve arrangementen om senioren zo lang mogelijk gezond en vitaal thuis te laten wonen.

Het leefstijlprogramma bestaat uit vijf thema’s; bewegen, voeding, veiligheid in en om het huis, stress en slaap en start met spreekuren en voorlichtingsbijeenkomsten.

Spreekuur met leefstijlcoach
Vanaf donderdag 1 oktober start leefstijlcoach Cathy van Es met gratis spreekuren aan de Schoutstraat 5. Zij kan vragen beantwoorden op gebied van gezonder eten, bewegen en verbeteren van de nachtrust. Ook over aanpassingen om thuis langer en veiliger te kunnen wonen kan met haar worden gesproken. De spreekuren zijn iedere donderdag van 13.30 tot 16.00 uur op het kantoor van Facet aan de Schoutstraat. Cathy wordt daarbij ondersteund door haar collega Jesper Lagendijk. Het bezoek aan de spreekuren is gratis.

Voorlichting
Op dinsdag 6 oktober (en bij veel aanmeldingen ook op woensdag 7 oktober) wordt een gratis voorlichtingsbijeenkomst over het thema voeding georganiseerd. In het kader van preventief gezond ouder worden is ook deze bijeenkomst voor inwoners van Ridderkerk van 65 tot en met 75 jaar. Deze avond kan ertoe zetten om voornemens om te zetten in daden en gezonde voeding tot een gewoonte te maken. De bijeenkomst start om 19.00 uur en vindt plaats in de Ridderkamer van restaurant Burgerzaken, Koningsplein 2. Per bijeenkomst is er plek voor 20 deelnemers.
Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden een aantal maatregelen, zoals handhygiëne, looplijnen en 1,5 meter afstand houden van elkaar gehanteerd.

Aanmelden
Men dient zich vooraf aan te melden voor het spreekuur of de voorlichtingsbijeenkomst. Aanmelden kan bij het kantoor van Facet of telefonisch via 0180 – 432 350. Voor meer informatie over gezonde leefstijl kan men contact opnemen met Cathy van Es via 0180 – 432 350 of Cathy.vanEs@facetridderkerk.nl. Gelanceerd is ook een nieuwe website: www.ridderkerklangergezond.nl.

Meer berichten