Afbeelding
Foto:

Column Nina: Lef of Laf?

Algemeen

Het internet was de afgelopen dagen weer uitermate vermakelijk. Rutte die een uitspraak maakte waar die (denk ik) nu stiekem spijt van heeft en al onze lieftallige BN’ers die besloten om kritisch na te denken. Als je het zo kan noemen.

Het is denk ik niemand ontgaan dat Famke Louise met volle moed bij Eva Jinek aan tafel zat met een A4’tje waar niet veel op stond, of althans niet inhoudelijk. Ze vindt namelijk dat er nogal wat haken en ogen zitten aan het coronabeleid van de overheid en had dan ook met #ikdoenietmeermee aan haar één miljoen volgers gedeeld dat ze niet meer mee doet aan de corona-maatregelen. Alleen, dat was toch niet wat ze helemaal bedoelde. Wat ze nou wel precies bedoelde, weten we nog niet. Maar ze heeft wel veel respect voor corona. Toch fijn.

Oké, even alle gekkigheid op een stokje. We hebben hard gelachen om Famke, maar ze was wel de enige die het lef had om daar aan tafel te gaan zitten. En dat terwijl haar mannelijke collega’s hun video’s hebben verwijderd zonder dat ze ook maar de kritiek over zich heen kregen die Famke over zich heen kreeg. Famke had op dat moment niet eens een management achter haar staan.

Op het moment dat Famke bij Jinek aan tafel zat, was Tim Douwsma te zien bij Op1. Daar zat hij even moedig te vertellen dat er sinds corona achtentwintig miljoen operaties zijn uitgesteld. Maar waar hij deze informatie vandaan had, wist hij niet meer.

Dus, ze wilden kritische vragen stellen en dat moedig ik dan ook volledig aan. De mens wordt lui als er geen kritische vragen meer gesteld worden. Alleen, ik vraag me af met welke bedoelingen deze #ikdoenietmeermee video’s gemaakt zijn. De een zat in Ibiza en de ander in z’n villa. En bedenk wel, dat Famke Louise per optreden zo’n vijfduizend euro vraagt. De optredens die nu gecanceld worden vanwege de coronamaatregelen. En heb je haar of de andere BN’ers wel eens gehoord over maatschappelijk vraagstukken? Juist.

Wat hebben we hiervan geleerd? Denk na voordat je iets op sociale media zet en blijf je alsjeblieft houden aan de corona-maatregelen. Het is alweer triest genoeg dat er een volgende lockdown aan zit te komen. En wil je een beetje carrière maken in Nederland? Een nummertje met veel autotune over een Bentley schijnt het goed te doen.


Advertenties uit de krant