Logo decombinatieridderkerk.nl

Met mondkapje in de bibliotheek

RIDDERKERK - Nu het coronabeleid landelijk is aangescherpt, hanteert Bibliotheek AanZet extra maatregelen om bezoek aan de bibliotheek zo veilig en leuk mogelijk te laten verlopen: “We stellen de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers voorop en onze activiteiten gaan zoveel mogelijk door. Uiteraard volledig coronaproof.” 

Voor bezoekers vanaf 13 jaar is het verplicht om in de bibliotheek een mondkapje te dragen. Alleen wanneer je een activiteit in een afgesloten ruimte bezoekt en een vaste plek is toegewezen, mag het mondkapje af. Ook moet men bij de entree een registratieformulier invullen. Voor activiteiten moet men vooraf online geregistreerd hebben of alsnog bij aankomst bij de deur. De activiteiten in de bibliotheek duren maximaal twee uur.

Kinderen
Aan een activiteit mogen maximaal 30 mensen deelnemen. Dit is inclusief kinderen en begeleiders. Deelnemers van activiteiten zijn verplicht een winkelmandje te pakken, tenzij een medewerker van de bibliotheek anders aangeeft. Voor kinderen zijn er aangepaste regels. Zo is bij activiteiten voor kinderen t/m 6 jaar maximaal één ouder of begeleider per kind welkom. Bij activiteiten voor kinderen van 7 t/m 12 jaar mogen er geen ouders bij de activiteit aanwezig zijn. Ouders mogen uiteraard in de tussentijd wel de bibliotheek bezoeken.
In de bibliotheek kan nog steeds boeken lenen, studeren, werken of kranten en tijdschriften lezen. Er geldt nu wel een maximale verblijfsduur van twee uur per persoon en het aantal studieplekken is beperkt.

Virtuele vestiging
Blijf je in deze tijd liever dichtbij huis? Geen probleem! Maak dan gebruik van de virtuele vestiging. E-books, luisterboeken en de Kennisbank zijn beschikbaar via de website van AanZet. De Kennisbank is een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites, voorleesfilmpjes en lees- en leerapps voor de jeugd.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onze coronamaatregelen? Houd dan onze website in de gaten: https://www.debibliotheekaanzet.nl/maatregelen-corona

Meer berichten