Logo decombinatieridderkerk.nl

Foto:

Column Nina: First dates

“En hoe gaat dat dan in je liefdesleven? Heb je een vriend?”. Die vraag had ik even niet verwacht tijdens een interview voor mijn bedrijf. Er wordt normaal nooit naar mijn liefdesleven gevraagd. En ik moet eerlijk bekennen; dat is best wel confronterend. Helemaal als iedereen om je heen al in een relatie zit.

Mijn vrienden zijn allemaal ouder dan ik, soms wel vijf jaar, en terwijl die bezig zijn met een huisje, boompje, beestje-plan, maak ik me druk om wat ik vanavond moet eten en welke nieuwe herfstcollectie er nu weer te scoren valt bij de Zara. Andere prioriteiten zogezegd.

Ik vraag me ook af waarom iedereen altijd zo geïnteresseerd is in elkaars liefdesleven. Is dat iets van vroeger? Of omdat het simpelweg gewoon in ons systeem zit? Alle BN’ers krijgen ook altijd een heel vagevuur van vragen over zich heen over hun nieuwste scharrels of seksleven. Sommige hebben er zelfs een documentaires over gemaakt, terwijl ze dat niemand verschuldigd zijn. Maar misschien helpt het ook wel om een goed beeld te schetsen van hoe liefde in de werkelijkheid is. We hebben namelijk niet allemaal zo’n leuke onderbuurman zoals Emily in Parijs, de nieuwe hitserie op Netflix.

Afijn, ik ben pas twintig jaar oud en ik ben net aan het begin van mijn carrière. Er komen kansen op mijn pad die ik niet mis zou willen lopen door het feit dat ik ‘per se’ een relatie zou moeten hebben, omdat dat de normale gang van zaken is volgens de maatschappij.

Ik wil aan de jonge mensen meegeven dat het absoluut niet nodig is om in een relatie te zitten om iets van je leven te maken of om simpelweg gewoon te genieten van het leven. Mede door sociale media komt het over alsof dat een echte must is. Dit is natuurlijk onzin, aangezien je zelf de touwtjes in handen hebt. Je kunt dus genieten wanneer je wilt.

De komende maanden van mijn leven zullen zeker ook nog zonder liefdesleven zijn. Studeren, een eigen bedrijf en nog tijd voor jezelf willen, kost veel tijd. Ik kies ervoor om te focussen op mezelf. Ik moedig alleen maar aan om je eigen keuzes te maken die jou blij maken. En wat ik graag onder de kerstboom wil zien? Een designer tas waar ik mijn overvolle agenda in kan stoppen.


Meer berichten