Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Wethouder Peter Meij maakte donderdag de keuze voor de Tiny Forests bekend</p>

Wethouder Peter Meij maakte donderdag de keuze voor de Tiny Forests bekend

Initiatiefnemers Tiny Forest bekend

RIDDERKERK - Wethouder Peter Meij van Beheer Openbare Ruimte heeft donderdag bekendgemaakt welke initiatiefnemers gekozen zijn voor de aanleg van een Tiny Forest in Ridderkerk. Dat zijn basisscholen De Botter en de Schaepmanschool, en kinderopvang SKR.

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. De bedoeling is om in de gemeente tussen nu en eind 2021 drie van deze minibosjes aan te leggen.

De gemeente deed de oproep een maand geleden, en hierop zijn verschillende enthousiaste reacties gekomen. Een Tiny Forest – een minibos - is een fijne ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Kinderen krijgen er les in het ‘buitenlokaal’ en het vergroot de klimaatbestendigheid en biodiversiteit in de wijk. De volgende stap is nu om met de drie initiatiefnemers te gaan bepalen wat de precieze locaties worden van de minibossen.

Meer berichten