Logo decombinatieridderkerk.nl

Politie hoopt op meer getuigen van schietpartij

RIDDERKERK - Het dodelijke slachtoffer in de zaterdagmiddag in Bolnes beschoten auto is een 30-jarige man uit Oud-Beijerland. De 32-jarige bestuurder, eveneens afkomstig uit Oud-Beijerland, raakte zwaargewond. Een 33-jarige man en een 32-jarige vrouw uit Rotterdam zijn na de schietpartij aangehouden.

De betrokkenheid van dit paar wordt nog onderzocht. Het politieonderzoek is nog in volle gang. De politie komt hiervoor graag in contact met meer getuigen en met mensen die camerabeelden bezitten, maar deze nog niet hebben gedeeld met de politie.
Het onder vuur nemen van de auto gebeurde zaterdagmiddag rond 15.20 uur de parkeerplaats bij supermarkt Dirk v.d. Broek aan de Vechtstraat. Getuigen hoorden drie of vier schoten. Bij de later aangetroffen auto was te zien dat er twee kogels door de voorruit zijn gegaan en een zijraam was verbrijzeld. De slachtoffers wisten zich nog met hun auto uit de voeten te maken. Ze werden met hun voertuig aangetroffen op de Oostdijk in IJsselmonde. Voor een van de twee kwam alle hulp te laat.
De politie is direct een groot onderzoek gestart en heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. Camerabeelden worden bekeken en getuigen worden gehoord. Wie ook iets heeft gezien en de politie hierover nog niet heeft gesproken kan bellen naar 0900-8844. Informatie anoniem delen kan via 0800-7000.

Meer berichten