Afbeelding
Foto:

Column Nina: Wat goed

Algemeen

‘Nou meid, wat goed!’. Deze woorden zijn sinds 2019 niet meer van de televisie weg te denken of in het dagelijks leven. De familie Meiland heeft zowat de hele Nederlandse televisie veroverd. Overal waar je kijkt zie je Martien zitten. Hartstikke leuk natuurlijk voor de familie, maar wat verdienen ze nou eigenlijk?

Ze hebben hun chateau in Frankrijk ingeruild voor een nederig stulpje in Nederland van bijna één miljoen euro. Er is onlangs naar boven komen drijven dat de familie 50.000 euro per aflevering verdient. Ja, ik schrok ook. Een seizoen heeft 12 afleveringen. Dit betekent dus dat zij 600.000 euro per seizoen verdienen. Dan kan je elk seizoen een nieuw huis kopen. Misschien de volgende keer maar Spanje proberen?

Dat ze veel geld verdienden wisten we natuurlijk wel, maar tóch schrok ik wel een beetje van het bedrag. De Meilandjes doen eigenlijk niet veel meer dan hun chaotische zelf presenteren op televisie. Dat kan gemiddeld gezin in Nederland ook, zou je denken. Ik moet eerlijk bekennen dat wij als gezin ook altijd op de bank zitten met de gedachte dat Talpa ons best de hele dag met een camera mag volgen. En helemaal als daar zo’n leuk salaris aan hangt.

En hoeveel kan je wel niet doen met 600.000 euro? Ik zou denk ik niet eens weten waar ik moet beginnen. Met dat geldbedrag heb ik in ieder geval wel die designer tas onder de kerstboom liggen. De familie is dan ook aardig vrijgevig in het weggeven van hun geld. Onlangs is er naar boven gekomen dat de familie ook geld gegeven heeft aan hun vriendin Caroline.

De familie heeft helaas de laatste tijd ook veel kritiek over zich heen gekregen. En veel mensen in Nederland zijn het eigenlijk wel zat met de Meilandjes. De media in Nederland maakt nou eenmaal zoveel mogelijk gebruik van hun talenten. Vandaar dat elke bekende Nederlander altijd weer tevoorschijn wordt gehaald voor een nieuwe romantische film.

Mocht John de Mol nog op zoek zijn naar een nieuw talent die ze willen volgen voor een televisieserie, dan mag hij gerust bij mij aankloppen. Tot die tijd zal ik lekker gaan wijnen, wijnen, wijnen!


Advertenties uit de krant