De gids van vv Rijsoord duikt in het DNA van de 'Kraaien'
De gids van vv Rijsoord duikt in het DNA van de 'Kraaien'

Prijs voor Presentatiegids Rijsoord

Algemeen

RIDDERKERK - In de tijd dat de voetbalvelden leeg blijven en het aantal punten van de hoofdmacht nog op nul staat, heeft vv Rijsoord toch een mooie prijs in de wacht gesleept. De pas verschenen presentatiegids heeft de tweede prijs gekregen bij de verkiezing van de Gulden Gids Award 2020 -2021.

Het juryrapport spreekt van een fraai vormgegeven gids waarin de samenstellers op zoek zijn gegaan naar het DNA van de ‘Kraaien’, zoals de bijnaam van de Rijsoordenaren luidt.
Is er een genetisch component dat kenmerkend is voor de leden van deze club? Met die vraag gingen de samenstellers op zoek langs alle teams, een aantal trainers en vrijwilligers, al dan niet met een officiële functie, maar allemaal bereid om belangeloos de handen uit de mouwen te steken voor de club. En ze ontmoeten tijdens die zoektocht heus niet allemaal eenheidsworsten. Tenslotte zingt iedere vogel, dus ook de kraai, zoals het gebekt is. Zo zijn ook niet alle ondervraagden op één eigenschap te vangen. Ze kunnen zowel chauvinistisch als eigenzinnig zijn, meelevend en eigenwijs. Deze en tal van andere eigenschappen kwamen de samenstellers van de gids tegen. De conclusie was echter dat de Kraaien een verrekte stel gezellige, meelevende en vrijgevige aanhangers zijn van het blauw/wit uit de Vlasstraat. De jury spreekt verder de hoop uit dat de lezers bij het doorlezen van de gids dit mee kan voelen.De opmaak en productie van de gids is door BAR Lokale Media verzorgd. Gids en juryrapport zijn te zien op www.barlokalemedia/nieuws of scan de QR code.

Advertenties uit de krant