Afbeelding
Foto: Ronald Hooijmeijer

Binnentuin leidt naar verborgen schatkamer bij Kunst en Lezen

Algemeen

BARENDRECHT – Een schatkamer. Een schatkamer vol lijsten lampenkappen. Zo zou je de aparte ruimte in Kunst en Lezen het beste kunnen noemen. In de prachtige binnentuin achter de winkel in de oude dorpskern van Barendrecht, verstopt achter een onzichtbare deur, gaat een wereld van lijsten en lampenkappen schuil.
Dirk van Beest en dochters Petra en Rosanne zijn er maar wat blij mee. Dirk: ,,Sinds kort hebben we deze ruimte ingericht voor lijsten en lampenkappen. We kunnen de klanten nu in alle rust helpen. Weg uit de drukte van de winkel en de telefoon. Alle tijd om een passende lijst of lampenkap uit te zoeken. We hebben meer dan tweeduizend lijsten waaruit gekozen kan worden. Met de lampenkappen is het assortiment nog breder. We leveren 29 modellen kappen die in verschillende maten te verkrijgen zijn. De keuze uit bekleding is enorm. 230+ materiaalsoorten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Als er dan nóg niets bij zit, dan kan de kap nog geprint worden in een eigen motief.

Ruim twintig jaar ervaring 
Nadat recent twee collega-ondernemers gestopt zijn met inlijsten, ziet Van Beest een toename in zijn werkzaamheden. Men kan nog maar op weinig plaatsen terecht. Een gat in de markt? ,,Misschien”, zegt Dirk. ,,Maar vergeet niet dat we al ruim twintig jaar inlijsten. We zijn geen groentjes in dit vak, maar juist zeer ervaren.”
Het inlijsten doet Dirk zelf. ,,Dat moet met veel zorg gebeuren. Ieder stofje is storend. Daarnaast heb ik vaak spullen onder handen met een grote geldelijke, of juist emotionele waarde. Daar mag absoluut niets mee gebeuren.”
De lampenkappen hebben ook al jaren een apart plekje in het aanbod van de ondernemer. Met lampenkappen.com heeft Dirk van Beest met een aantal dealers landelijke dekking. ,,Recent is een dealer in de regio gestopt. In dat gat zijn we nu zelf gedoken.”

Op afspraak
Zowel voor het inlijsten als voor een lampenkap kan men, op afspraak, bij Kunst en Lezen terecht. Dirk: ,,Dat kan tijdens de openingstijden van de winkel, maar ook daarbuiten. Een mooie lijst of passende lampenkap uitzoeken, moet met zorg gebeuren. Het ruime assortiment maakt de keuze niet altijd makkelijk. De klanten krijgen daarvoor alle tijd. Ondersteund met ons deskundig advies kunnen ze tot een keuze komen waar ze jaren met plezier naar kunnen kijken.”

www.lampenkappen.com
www.kunstenlezen.nl

Advertenties uit de krant