Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
advertorial

Covid-19 sneltest bij het Van der Valk Hotel Ridderkerk

Binnen 15 minuten een betrouwbaar resultaat met een zeer betaalbare Covid-19 sneltest bij het Van der Valk Hotel Ridderkerk

Sinds deze week is een zeer betaalbare sneltest beschikbaar in Ridderkerk. Deze antigentest stelt binnen 20 minuten vast of er eiwitten van het Covid-19 virus aanwezig zijn. De aanwezigheid van deze eiwitten toont met een minimale sensitiviteit van 99,2% en een specificiteit van 99,4% aan of het virus aanwezig is. Door het huidige hoge aantal Corona besmettingen is het voor mensen steeds belangrijker om snel te weten of ze wel of niet besmet zijn. Daarbij is de betaalbaarheid van een dergelijke test van wezenlijk belang. 

SpoedtestCorona heeft de afgelopen week op het terrein van het Van der Valk Hotel in Ridderkerk een sneltest-straat ingericht. “Een test kost hier ongeveer de helft van wat het bij andere sneltest aanbieders kost. En dat terwijl veel andere teststraten zich niet voldoende aan de gestelde richtlijnen van de overheid houden.” licht Jeroen de Jong, directeur SpoedtestCorona Nederland toe. Het doel van De Jong is om betaalbaar, efficiënt en snel de uitslag van een Corona test beschikbaar te maken voor iedereen. Zodat mensen gerustgesteld worden, snel weer aan het werk kunnen en niet afhankelijk zijn van lange wachttijden en onnodige quarantaines. 

Aanmelden voor een spoedtest bij het Van der Valk Hotel kan via het platform SpoedtestCorona.nl. Een slimme applicatie die het mogelijk maakt om de uitslag van de test binnen 20 minuten automatisch via e-mail aan de geteste personen te versturen. Daarnaast worden vanuit dit slimme platform regionale gezondheidsinspecties direct op de hoogte gesteld van de resultaten.

Via het platform kan iedereen zich aanmelden voor de sneltest en een afspraak plannen op een moment naar keuze. De sneltest-straat in Ridderkerk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 - 18.00 uur. Gecertificeerd personeel verzorgt de officiële ID-controle en er is een veiligheidsteam aanwezig. Medisch geschoold personeel neemt de test af en een arts beoordeeld de resultaten en stelt een diagnose. Al het testmateriaal wordt ontsmet en veilig afgevoerd. 

SpoedtestCorona werkt hard om het testproces nog efficiënter in te richten en streeft ernaar om in de komende periode twee vestigingen per week te openen in zowel Nederland als België. “Wij willen dat een sneltest voor echt iedereen toegankelijk is. Ook voor hen die minder te besteden hebben. Daarom zijn we hard bezig met het optimaliseren van de processen zodat we de testen straks nog goedkoper kunnen aanbieden. Ook zijn we met de directie van SpoedtestCorona aan het onderzoeken of het mogelijk is om een groot aantal tests beschikbaar te stellen op non-profit basis, bijvoorbeeld via De Voedselbank. Hoe dat eruit komt te zien zijn we achter de schermen druk mee bezig.” verduidelijkt De Jong.

Uiteraard is het ook voor bedrijven mogelijk om hun personeel bij de sneltest-straat bij het Van der Valk Hotel in Ridderkerk te laten testen. Op die manier hebben medewerkers snel zekerheid en daarnaast is het prettig dat zij meteen weer aan de slag kunnen als de uitslag negatief is.

Over SpoedtestCorona
Een ambitieuze groep ondernemers en medici heeft de handen ineengeslagen. Geïnspireerd door de grote maatschappelijke behoefte aan professionele sneltest capaciteit en gemotiveerd door de vele partijen die daar in hun ogen zeer hoge tarieven voor rekenen, is een geautomatiseerd platform ontwikkeld. Samen met een efficiënte en professionele werkwijze beoogt SpoedtestCorona hiermee test-straten van de hoogst haalbare professionaliteit en kwaliteit. Zij hebben als doel om voor iedereen een betaalbare en veilige test beschikbaar te stellen. Op dit moment kost een test €59,- ex. btw, maar zij streven ernaar om binnen een paar maanden een prijs van rond de €49,- te kunnen hanteren. De eerste teststraat van SpoedtestCorona is te vinden op het terrein van het Van der Valk Hotel Ridderkerk, Krommeweg 1 in Ridderkerk, vlak naast de A15. Voor meer informatie: https://www.spoedtestcorona.nl/ 

Willem Monteban
Meer berichten