Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
ADVERTERTORIAL

Snelteststraten in Barendrecht én Rhoon open

Coronatest Barendrecht heeft afgelopen zaterdag een corona-snelteststraat geopend in de Dutch Fresh Port bij Loods 38, naast Freshpack Logistics in Barendrecht. Dinsdag (10 november) is de tweede opengegaan bij het Kasteel van Rhoon. Iedereen die zich wil laten testen kan online datum en tijd kiezen, een afspraak maken en direct vooraf betalen. De sneltest (Abbott COVID-19 Panbio) van Coronatest Barendrecht is goedgekeurd door het RIVM (ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport). De uitslag is binnen 20 minuten bekend. Dat is vooral goed nieuws voor bedrijven, die willen voorkomen dat werknemers onnodig tien dagen thuiszitten in quarantaine. Voor hen zijn er speciale bedrijfspakketten.

Werkgevers kunnen vooraf met korting sneltesten inkopen. Binnen een uur na de aanvraag kan een gekwalificeerde, professionele medewerker het neusuitstrijkje al uitvoeren. De testuitslag is na 15 tot 20 minuten bekend en wordt via email verstuurd. Werknemers met bijvoorbeeld verkoudheidsklachten kunnen bij een negatieve testuitslag direct weer aan het werk. Door gebruik te maken van de nieuwe sneltestlocatie hoeven werkgevers geen drie dagen meer te wachten op de uitslag van een coronatest, geen vervangers te regelen en geen personeelsleden onnodig door te betalen. De kosten variëren van € 70 tot € 80 per test, afhankelijk van het gekozen pakket (75, 50 of 25 testen) en zijn altijd inclusief BTW.

Sommige andere aanbieders in de regio beloven lagere prijzen, maar vergeten te vermelden dat die exclusief BTW zijn. De verschillen in prijs zijn daarom minder groot dan zij doen voorkomen. “Wij hebben bovendien de goedgekeurde test”, aldus een woordvoerder. Particulieren betalen € 95, eveneens inclusief BTW, voor een sneltest. Ook zij weten binnen 20 minuten per mail waar zij aan toe zijn. Bij een negatieve uitslag hoeven zij niet tien dagen in quarantaine en kunnen zij hun normale activiteiten of werk weer oppakken. Positieve uitslagen bij zowel werknemers als particulieren geeft Coronatest Barendrecht door aan de GGD voor bron- en contactonderzoek. In principe zijn de uitslagen vier maanden geldig.

De procedure
Nadat zij via de website (https://coronatest-barendrecht.nl/) datum en tijd hebben gekozen (maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 en 17.00 uur) en online hebben betaald, krijgen ze een bevestigingsmail die ze op de testlocatie moeten laten zien (als afdruk of op hun telefoon). Coronatest Barendrecht verzoekt iedereen uitsluitend met de auto te komen en het openbaar vervoer, vanwege besmettingsgevaar, te mijden. Na het ondergaan van de sneltest moeten de testkandidaten het terrein meteen verlaten. De organisatie raadt mensen met klachten die ernstiger zijn dan bijvoorbeeld een verkoudheid, zoals hoge koorts of benauwdheid, of onderliggende gezondheidsaandoeningen hebben aan eerst contact op te nemen met de huisarts, behandelend arts of huisartsenpost. 

Willem Monteban
Meer berichten