Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Zelf boeken halen is er even niet bij</p>

Zelf boeken halen is er even niet bij

Haal de bieb in huis!

RIDDERKERK - Het besluit om alle bibliotheken twee weken te sluiten, deed veel stof opwaaien binnen de landelijke politiek. Dankzij een aangenomen motie in de Tweede Kamer wordt er nu een kleine uitzondering gemaakt voor bibliotheken en buurthuizen. Ook de Bibliotheek AanZet mag haar diensten weer iets uitbreiden. Per week bekijken we wat hierin mogelijk is. Voor nu betekent het onder andere dat we weer van start gaan met onze afhaal- en bezorgservice.

Afhalen en bezorgen
Vanaf donderdag 12 november kan men uit de online catalogus materialen reserveren. Er wordt een mail gestuurd als de reservering kan worden afgehaald. Daarnaast is er sinds 9 november de boeken bezorgservice voor kwetsbare doelgroepen en zorgprofessionals: “Wij vinden het belangrijk om in deze tijd een stapje extra te zetten voor de leden die het echt nodig hebben. Daarom gaat de Bibliotheek AanZet de leden uit deze doelgroepen telefonisch benaderen om hen deze dienst aan te bieden. Zelf contact opnemen kan natuurlijk ook! Kijk voor meer info op: https://www.debibliotheekaanzet.nl/haal-de-bieb-in-huis.

Helaas mogen er nog geen activiteiten in de vestigingen. Online is er wél van alles te doen. Zo blijft het bijvoorbeeld mogelijk om met taal te oefenen tijdens het wekelijkse Online Taalcafé. Ook zijn er online activiteiten in het kader van de nationale leescampagne Nederland Leest. Het geschenkboek van Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer is gratis te downloaden. Met de nieuwe reeks ‘Ontmoet Schrijvers Online’ kan men in gesprek met schrijvers. Liever zelf aan de slag? Schuif op 25 november bijvoorbeeld online aan bij het webinar van biografisch onderzoeker Petra Teunnisen. Hier ontdek je hoe een duik kunt nemen in je eigen familiegeschiedenis. Dit webinar is te volgen via het YouTube kanaal AanZet Live.

Meer berichten