Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Eric Barendrecht en Gert-Jan Metselaar met links de heer A.F.L. Barendrecht, de oprichter van AFL Barendrecht</p>

Eric Barendrecht en Gert-Jan Metselaar met links de heer A.F.L. Barendrecht, de oprichter van AFL Barendrecht

AFL Barendrecht kiest voor Nieuw Reijerwaard

RIDDERKERK - Algemeen directeur Eric Barendrecht van AFL Barendrecht en Gert-Jan Metselaar, directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard, hebben een overeenkomst ondertekend voor de voorreservering van een perceel van ruim 2,2 hectare (22.245 m²) op Nieuw Reijerwaard. 

AFL Barendrecht is gespecialiseerd in gekoelde opslag, gekoeld transport en containertransport van groente, fruit, verpakte consumentenproducten en non-food goederen. Het bedrijf is actief in binnen- en buitenland. “Op onze huidige locatie aan het Oosteinde in Barendrecht zijn wij in 12 jaar tijd zo gegroeid dat wij onze activiteiten daar niet meer kunnen uitbreiden. Nieuw Reijerwaard biedt ons die uitbreidingsmogelijkheden wel. Vanuit deze nieuwe vestiging kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn” motiveert Eric Barendrecht de keus voor een nieuwe vestiging. Op Nieuw Reijerwaard bouwt het bedrijf een bedrijfsgebouw met parkeerplaatsen. Het gebouw zal eind 2022 in gebruik worden genomen.

Grossier in groente en fruit
Het bedrijf is in 1971 begonnen als grossier in groenten en fruit op de veiling van Zwijndrecht. Sinds de eeuwwisseling is AFL Barendrecht van grossier/importeur/exporteur van AGF-producten langzaam overgegaan naar de logistieke dienstverlening in AGF. Het bedrijf telt 45 medewerkers.

Meer berichten