Bibliotheek AanZet verbindt in decembermaand
Logo decombinatieridderkerk.nl

Bibliotheek AanZet verbindt in decembermaand

REGIO - Dat december anders wordt dan anders, weten we allemaal. Toch kunnen we er samen een bijzondere maand van maken. Want juist in deze coronatijd staat december bij de Bibliotheek AanZet in het teken van verbinding en aandacht voor elkaar. De bibliotheek stelt graag een programma samen dat daar volledig op aansluit, maar doen dat niet alleen: “We maken een programma voor en door inwoners.” 

Aandacht voor elkaar
Normaal gesproken is december bij uitstek de maand van verbinding. Dit jaar moeten we met elkaar net even iets harder ons best doen om die verbinding tot stand te brengen. Bijvoorbeeld voor mensen die door corona hun huis niet uit kunnen of zich eenzaam voelen. Maar ook voor bijvoorbeeld jongeren die graag plezier willen maken maar daar beperkt de mogelijkheid voor hebben. In het kader van het landelijke initiatief ‘Aandacht voor elkaar’ dat de Rijksoverheid dit najaar is gestart, wil de Bibliotheek Aanzet een bijdrage leveren aan lokale verbinding .

Doe je mee?
De bibliotheek is daarom razend benieuwd naar ideeën: Laat ons daarom weten wat jij zou willen doen tijdens deze bijzondere periode door de poll in te vullen. Want verbinden kunnen we niet alleen, samen maken we deze maand mooier voor iedereen. Op onze website hebben we daarom een poll geplaatst. Via een paar korte vragen achterhalen we jouw ultieme decembergevoel. Vervolgens bedenken we hoe we dat kunnen vertalen naar onze programmering. Invullen kost je ongeveer 30 seconden. Uit alle input maken we een selectie van ideeën die we de komende weken in sneltreinvaart gaan uitwerken. Ook dat doen we niet alleen, maar samen met jullie. Wil je meedoen? Ga dan naar de website van Bibliotheek AanZet. Let op: de poll werkt alleen als je de cookies (eenmalig) accepteert https://www.debibliotheekaanzet.nl/

Samen doen
Omdat een goed begin het halve werk is, staat al een aantal mooie activiteiten op de planning. Schuif op 2 december om 20.00 uur bijvoorbeeld gezellig aan bij de digitale Meet-up met het thema ‘Solidair: de kracht van het samen doen’. Dan wordt onder andere ingegaan op waarom solidair zijn voor elkaar zo verbindend en krachtig werkt. Op 11 en 12 december is het ‘Kerstster Festival Live’. Deze tweedaagse livestreamsessie is te volgen via het Youtube-kanaal AanZet live. Kijkers kunnen een eigen kerstnummer schrijven samen met de muzikanten van Hollands Diep.  

Meer berichten