Beeld uit de nieuwe videoclip van Javi Escalera
Beeld uit de nieuwe videoclip van Javi Escalera

Javi Escalera lanceert dubbele cd-single

Algemeen

RIDDERKERK - De Ridderkerkse zanger Javi Escalera heeft een dubbele cd-single gelanceerd. Met “De Tijd Zet Alles Op Zijn Plaats” heeft hij zijn eerste zelfgeschreven Nederlandstalige nummer uitgebracht. Ook is er een Engelse versie (All We Need Is Time) van opgenomen.

“Ik ben gewend om altijd tweetalige singles uit te brengen, maar met mijn eerste eigen Nederlandse nummer maakt dit het wel bijzonder” vertelt Escalera, die doorgaans vooral in het Spaans (zijn moedertaal) en Engels zingt. Nederlandstalig deed hij alleen wat bekende covers.
“De Tijd Zet Alles Op Zijn Plaats” wordt door de zanger een “het komt goed” liedje genoemd. Hij schreef en componeerde het nummer met in gedachten de afstand tussen twee geliefden, die even niet bij elkaar kunnen zijn. “Onbewust, en eigenlijk zeg ik helaas, is het thema nu actueler dan ooit, en kun je deze goed vertalen naar familie of vrienden, die je door de Corona-beperkingen even niet kunt zien, of even niet mee kunt knuffelen” aldus Javi.
Hij voegt er aan toe dat de eerste tekst van het lied de Engelstalige versie was. Daarna kwam het idee om er ook een Nederlandse versie van te maken. Escalera ging met dit lied de studio in met als producer Hans van Vondelen, bij velen (ook) bekend als de zanger van The Shorts: “Hij heeft in zijn studio al vele bekende artiesten gehad, en ik ben er trots op dat ik nu ook de kans heb gekregen om met hem samen te werken.”
De gitaarpartijen zijn van de hand van Marcel Fisser, de voorman van de Marcel Fisser Band. De aanstekelijke koortjes van het refrein heeft Javi zelf verzorgd.
Van beide nummer is een videoclip gemaakt die men kan bekijken op YouTube:

De Tijd Zet Alles Op Zijn Plaats: https://youtu.be/X1Pq1LNP3FM

All We Need Is Time: https://youtu.be/LzlbaZsrsYM 

Advertenties uit de krant