Winkelcentrum Ridderhof is nu weer in Nederlandse handen
Winkelcentrum Ridderhof is nu weer in Nederlandse handen

‘Brexit’ voor winkelcentrum Ridderhof

Algemeen

RIDDERKERK - Het winkelcentrum Ridderhof, dat uit twee delen bestaat, is op 23 december jl. in andere handen overgegaan. Het Britse EPISO 4, een fonds van Tristan Capital Partners, en Sectie5 Investments hebben de Ridderhof voor 29 miljoen euro verkocht aan het Nederlandse BAVA Winkelbeleggingen uit Nunspeet. Hiermee komt een einde aan een periode dat het winkelcentrum in de etalage heeft gestaan.

Toch kwam het voor velen nog onverwachts. En voor veel ondernemers is er nog de nodige onduidelijkheid. Met name in het deel van het overdekte centrum waar ook de Jumbo is gevestigd bestaan veel vragen. Wel komt er naar voren dat de nieuwe eigenaar de reeds bestaande plannen voor de komst van de Lidl verder wil uitwerken. Er liggen grootse plannen op tafel om de leegstand aan te pakken. Te beginnen met Ridderhof2. Om de plannen van een derde supermarkt te verwezenlijken moeten er bestaande winkels verkassen. Zo zou Miss Beauty verhuizen naar het voormalige pand van La Girafe in Ridderhof1. Ook Duifhuizen zou in dit deel een plekje kunnen krijgen. Dolblij, Man of the World en Van der Graaff juwelier zullen ook moeten plaatsmaken voor de supermarkt. In verband met een uitbreiding van de Jumbo moet ook de Handyman omzien naar een andere locatie.

Nog meer winkeliers kiezen er voor om hun heil elders te zoeken zoals raamdecoratie ‘t Winkeltje, dat naar de Koningshof verhuisd. Door een andere invulling van Ridderhof2 zal er een metamorfose kunnen ontstaan waarbij de ingang van beiden supermarkten zouden uitkomen op de plek waar voorheen het terras van Delifrance was. Daar zouden rolbanen naar de onderliggende parkeergarage voeren. Ook is het de bedoeling dat het interieur een verfrissing naar deze tijd zal ondergaan. De nieuwe eigenaar heeft tegenover een aantal ondernemers ook geuit dat hij de Ridderhof weer tot een bruisend centrum wil omvormen en met diverse gegadigden in gesprek is om al jaren leegstaande panden te vullen.

Huismeester weg
Dat de overname toch nog als een klap bij heldere hemel kwam blijkt wel uit het feit dat er direct afscheid is genomen van de bestaande beveiliging en ook de huismeester, die al acht jaar verantwoordelijk was voor de schoonmaak van de Ridderhof (in 2016 nog verkozen tot beste huismeester/schoonmaker binnen Romaro Groep) en geliefd is bij veel winkeliers, met onmiddellijke ingang het veld moest ruimen. Het beheer gaat nu over naar NTC Vastgoedmanagement.
De winkeliers hopen dat deze overname er eindelijk voor kan zorgen dat het winkelhart een positieve beweging maakt richting toekomst.

Advertenties uit de krant