Ridderkerkse coronabesmettingen dalen gestaag

Ridderkerkse coronabesmettingen dalen gestaag

RIDDERKERK - Voor Ridderkerk zijn de coronacijfers afgelopen week gedaald. De testen van zeven dagen kwamen uit op een totaal van 111 besmettingen. In de voorafgaande week noteerde Ridderkerk 145 positieve gevallen.

Met 32 positieve tests op één dag had Ridderkerk op 6 januari nog een flinke uitschieter omhoog. Nadien bleef de dagscore voor de gemeente drie dagen onder de twintig. Met 8 positieve tests op 9 januari en 10 op 11 januari werd het weekgemiddelde verder naar beneden gebracht.

Het was ook bijna een week zonder ziekenhuisopnamen voor Ridderkerkers met corona. De enige opname werd gemeld op 11 januari. Sterfgevallen van Ridderkerks met het coronavirus hebben zich sinds 1 januari niet meer voorgedaan. In december zijn 16 inwoners van Ridderkerk met corona overleden. In totaal heeft het virus tot op heden het leven gekost van 58 Ridderkerkers.