Leidse dissertatieprijs voor proefschrift Coen van ‘t Veer
<p>Acht promovendi waren genomineerd, maar Coen &#39;t Veer ging er dus met de prijs vandoor.&nbsp;</p>

Acht promovendi waren genomineerd, maar Coen 't Veer ging er dus met de prijs vandoor.

Leidse dissertatieprijs voor proefschrift Coen van ‘t Veer

RIDDERKERK - Het proefschrift “De kolonie op drift” van Coen van ‘t Veer uit Ridderkerk is bekroond met de LUCAS Dissertatieprijs 2020. Voor de prijs van de Leiden University Centre of Arts in Society waren acht promovendi genomineerd.

De Impactcommissie van LUCAS kende de prijs toe aan studies van Lieke Smits (Bridal Mysticism and Medieval Imagery) en Coen van ‘t Veer. Naast de universitaire eer is de prijs goed voor 500 euro. Coen van ‘t Veer promoveerde vorig jaar met zijn analyse van 43 verhalen van zeereizen tussen Nederland en Nederland-Indië. Aan de hand hiervan geeft hij een beeld van de ontwikkeling van micro kolonies aan boord. Van deze studie verscheen ook een populaire versie in boekvorm.

.