‘Schrijdende verhalen’: wethouders BAR-gemeenten luiden noodklok voor ondernemers
Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>De wethouders Proos, Goedknegt en Van Os werd ge&iuml;nterviewd voor &quot;EenVandaag&quot; op het Koningsplein.</p>

De wethouders Proos, Goedknegt en Van Os werd geïnterviewd voor "EenVandaag" op het Koningsplein.

‘Schrijdende verhalen’: wethouders BAR-gemeenten luiden noodklok voor ondernemers

RIDDERKERK - Met een brandbrief naar de Tweede Kamer vragen de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Albrandswaard aandacht voor ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de bestaande steunmaatregelen. In het tv-programma “EenVandaag” mochten de wethouders economie van de drie gemeenten gisteravond de noodklok luiden. 

Eerder deden ze aan oproep aan lokale ondernemers om zich te melden als ze voor de hulppakketten tussen wal en schip vallen. Volgens de Ridderkerkse wethouder Henk van Os is er inmiddels door zo’n ondernemers gereageerd. “En dat zijn schrijdende verhalen” zegt de wethouder.

Huurcompensatieregeling

Met collega-wethouders Arnoud Proos (Barendrecht) en Marco Goedknegt (Albrandswaard) hoopt Van Os dat het Rijk over de brug komt om lokaal maatwerk te kunnen verrichten. “We zijn natuurlijk erg blij met de vele miljarden die de overheid uittrekt voor steun aan ondernemers. De steun is ruim maar generiek, dat kan ook niet anders. Maar niet iedereen past in de standaardmal. Onze ambtenaren kennen de ondernemers persoonlijk en weten wat er nodig is en waar uitzonderingen gemaakt moeten worden” stelt de wethouder. 

Zelf heeft de gemeente al veel gedaan om ondernemers lucht te geven. Gemeentelijke belastingen zijn uitgesteld en de huren van maatschappelijk vastgoed kwijtgescholden. Precariobelasting over 2020 hoeven de ondernemers niet te betalen. 

Vorige week maakte de wethouder in de raadsvergadering bekend dat er gewerkt wordt aan een huurcompensatieregeling. De gemeente wil hiermee ondernemers tegemoet komen die geen huurverlichting krijgen van vastgoedbedrijven.

Meer berichten