Afbeelding
advertorial

Rimpels: 7 tips om ze te voorkomen en 4 oplossingen!

Algemeen

Natuurlijk willen we allemaal een mooie gezonde en glanzende huid tot aan onze oude dag. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd.
Het goede nieuws is dat je het krijgen van rimpels kunt voorkomen, of in ieder geval vertragen. En als die eerste fijne lijntjes ontstaan, kun je je jaren vieren. Je kunt ook kiezen uit een aantal behandelingen die zonder snijden of inspuiten, jouw huid opnieuw laten stralen.
Hieronder vind je eerst 7 tips om rimpels zoveel mogelijk te voorkomen of vertragen! En daarna 4 oplossingen voor als je al rimpels hebt.

7 tips voor het voorkomen van rimpels

  1. Smeren, smeren, smeren. Ook in de winter! Gebruik iedere dag een goede dagcrème met minimaal SPF 20. Dat geldt ook voor u heren!
  2. Beperk je schermtijd (thuiswerken en mobiel) en draag die computerbril. We zitten veel tijd per dag achter een scherm. Als je voortdurend zit te turen en fronsen kunnen zich meer rimpels en lijntjes af gaan tekenen. Neem regelmatig pauze en draag die computerbril indien nodig. 
  3. Draag een zonnebril tegen fronsen. Ook in de winter is het een goed idee bijvoorbeeld bij het autorijden en wandelen. Minder fronsen en knijpen betekent minder rimpels.
  4. Neem voldoende rust en slaap goed. Een goede balans tussen werken, leven en slapen zorgt voor een uitgerust lichaam en ontspannen gezicht. Gezonder voor uw huid. 
  5. Drink water & gezond eten. Dit hoeft eigenlijk geen uitleg. Veel water drinken hydrateert van binnen uit. Gezond eten zorgt voor voldoende goede vitamines en vezels.
  6. Stop met roken & minder alcohol. Het allerbelangrijkste voor een mooie huid: stoppen met roken! Niet alleen zorgt roken voor veel rimpels rondom de mond, ook de algehele huidconditie gaat achteruit bij rokers. 
  7. Scrubben en verzorgen. Goed verzorgen is het halve werk. Probeer de producten van Avene eens. 

Als je ze eenmaal hebt…
Als je rimpels hebt, kun je er ook wat aan laten doen. Van de eerste fijne lijntjes, tot een diepere neus / lippen plooi. En dat kan zonder inspuiten of snijden. Ook de mannenhuid kan een oppepper krijgen van een behandeling.

4 behandelingen tegen rimpels

  1. Huidverbeterende Peeling: er zijn verschillende peelings die de huid activeren zich te vernieuwen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van zuren. 
  2. SkinPen behandeling: een SkinPen is een apparaat met minuscule naaldjes die micro kanaaltjes maakt in de huid. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Tegen fijne lijntjes en littekens.
  3. Be Lifted Plasma behandeling: met deze behandeling wordt de huid getriggerd om collageen en elastine aan te maken. En daarmee wordt de huid strakker. Hiermee kunnen zelfs diepe rimpels behandeld worden
  4. LPG behandeling: met het LPG apparaat kan de huid gestimuleerd worden om meer collageen en elastine aan te maken en wordt de huid goed doorbloed. Dit zorgt voor algemene huidverbetering en vermindering van de rimpels.

Meer weten over deze behandelingen?
Al deze en meer behandelingen zijn mogelijk bij Huidkliniek Epilennium in Rotterdam Maassluis. Onze vriendelijke gediplomeerde huidtherapeuten weten wat het beste bij jouw huid past. Maak een afspraak voor een vrijblijvende intake. 

Afspraak maken

www.epilennium.nl

Rotterdam
“Op de Zorgboulevard”
Maasstadweg 108
3079 DZ Rotterdam
010 – 481 44 93

“Medisch centrum Docwerk”
De Vloot 206c
3144 PK Maassluis
010 – 246 76 60
maassluis@epilennium.nl

Advertenties uit de krant