Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Er werd onder andere een klein kruidentuin en broeikas gemaakt.&nbsp;</p>

Er werd onder andere een klein kruidentuin en broeikas gemaakt. 

Metamorfose kinderdagverblijf Andrea: speelplein krijgt natuurtuin

RIDDERKERK - De leidsters van kinderdagverblijf Andrea in Bolnes lieten zich deze week van een heel andere kant zien. Ze waren druk in de weer met spades en kruiwagens voor de aanleg van een natuurtuin. Voor deze metamorfose van het speelplein kregen de dames hulp van professionele hoveniers, die met groot materieel waren uitgerukt om deze enorme klus binnen twee dagen te klaren.

Een deel van het plein werd maandag afgegraven om de tegels te vervangen voor natuurlijke elementen. Een dag later werd een vrachtwagenlading boomschorssnippers uitgestrooid en werden er grasrollen uitgerold. Een dikke boomstam en een ingegraven rioolbuis zijn enkele van de natuurlijke speelelementen. Ook werd er een kruidentuintje aangelegd en een kleine broeikas opgericht. Verder werd de rest van het plein met nieuwe aanplant vergroend.

Televisie

Dinsdag kwam ook een filmploeg naar Andrea om de werkzaamheden en het eindresultaat vast te leggen. Ook de bekende tuinman Lodewijk Hoekstra was van de partij om de laatste hand te leggen. Het zal op 21 maart op televisie te zien zijn, maar het productiebedrijf kan er nog niet teveel van openbaar maken. Het moet nog even onbekend blijven wie dit televisieprogramma gaat presenteren.

Meer berichten