De nieuwe tekening voor het honk- en softbalveld voor de Rowdies in het Oosterpark.
De nieuwe tekening voor het honk- en softbalveld voor de Rowdies in het Oosterpark.

Nieuwe kaart voor toekomstig Rowdies complex Oosterpark

Algemeen

RIDDERKERK - Met een variant “Nieuw Zuid” zijn de nieuwe velden voor de Ridderkerk Rowdies op de kaart gezet. Na het raadsbesluit over het nieuwe complex voor de honk- en softbalvereniging in het Oosterpark werd nog een participatietraject gelopen met bewoners van Drievliet.

Binnen de randvoorwaarden mochten zij zelf met alternatieven komen. Dit resulteerde in twee verschillende plaatjes van de bewonersgroepen Tarbot en 3VO.Biotoop. Laatstgenoemde groep borduurde verder op de Zuid-variant die al eerder door het college was gepresenteerd. Dit voorstel komt neer op twee velden achter elkaar en het planten van bomen/groep op het huidige softbalveld. 

Zuid-zuid variant

Dit werd ook het uitgangspunt voor “Nieuw Zuid”, maar in dit geval ook met verplaatsing van het clubhuis van de Rowdies. Die gaat een kleine honderd meter verder het park in en komt bij de backstops van de twee nieuwe velden. De bewonersgroep Tarbot vindt dat met dit plan het Oosterpark in tweeën wordt gesplitst. Met hun Zuid-zuid variant zouden de twee velden naast elkaar komen, waarvan een achter het tennispark. 

Volgens de ambtelijke projectgroep is de nu gemaakte tekening de meest aanvaardbare oplossing. Op basis van een bomeninventarisatie werd vastgesteld dat ‘Zuid-zuid’ teveel ten koste zou gaan van vitale bomen. Voor ‘Nieuw Zuid’ hoeven minder goede bomen te wijken. Het college besluit begin maart over dit nieuwe plan.

Advertenties uit de krant