Specialist ouderengeneeskunde in online Alzheimer Café
Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>De video van het gesprek is vanaf 16 februari te bekijken op de website <a href="//www.karaatmantelzorg.nl">www.karaatmantelzorg.nl</a>.&nbsp;</p>

De video van het gesprek is vanaf 16 februari te bekijken op de website www.karaatmantelzorg.nl

(Foto: )

Specialist ouderengeneeskunde in online Alzheimer Café

RIDDERKERK - Ook in de maand februari is er een online Alzheimer Café Ridderkerk. Dit keer gaat Lenie de Jong in gesprek met Meindert Boonzaaijer, specialist ouderengeneeskunde, over verschillende vormen van dementie. De video is vanaf 16 februari te bekijken via www.karaatmantelzorg.nl.

Dementie is de naam voor een combinatie van symptomen (een syndroom), waarbij de hersenen informatie niet meer goed kunnen verwerken. Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. De ziekte van alzheimer is de bekendste vorm, maar er zijn meer vormen die vaak voorkomen, zoals vasculaire dementie, frontotemporale dementie (FTD) en Lewy body dementie.

Terugzien

Net als vorige maanden wordt met de video een gesprek aangeboden dat anders zou plaatsvinden in het Alzheimer Café Ridderkerk. Deze video is vanaf 16 februari te zien op de website van Karaat Mantelzorg en via Facebook.com/KaraatMantelzorg. Ook de eerdere video’s van het Alzheimer Café kunt u op de website terugzien. Andere organisaties zoals Salem, Riederborgh, Internos en Aafje publiceren de video’s ook op hun websites.

Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt e-mailen naar info@karaatmantelzorg.nl of u kunt bellen naar 0180-763717. U kunt vragen naar Mineke Boon, senior mantelzorgconsulent en projectleider Dementievriendelijk Ridderkerk. Het Alzheimer Café Ridderkerk wordt georganiseerd door de werkgroep bestaande uit Karaat Mantelzorg, Salem, Riederborgh, Internos en Aafje. Video is gemaakt door Online Beeldvorming in opdracht van Karaat Mantelzorg.

Meer berichten