Rollercoaster voor korfballer Marvin Silva bij KCR abrupt geremd
Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Marvin Silva debuteerde dit seizoen in het eerste van KCR.</p>

Marvin Silva debuteerde dit seizoen in het eerste van KCR.

(Foto: Sander Onderdelinden)

Rollercoaster voor korfballer Marvin Silva bij KCR abrupt geremd

RIDDERKERK - Vanuit het vierde team knokte Marvin Silva (24) zich dit seizoen naar een plek in de hoofdmacht van KCR. Pijnlijk genoeg ging er een streep door een groot deel van het seizoen van zijn doorbraak.

door Jeffrey van der Maten

Nee, natuurlijk is er echt helemaal niemand die blij is met het gebrek aan wedstrijden deze maanden. Gespeeld en getraind wordt er al maanden niet, voor de korfballers van KCR mist ieder perspectief. Maar misschien is de klap voor Marvin Silva nog net ietsje groter. Het is alsof hij de jackpot won, maar nog nauwelijks iets kon spenderen.

Opmars

Silva bekroonde aan het begin van het seizoen namelijk zijn opmerkelijke opmars binnen KCR. In de jeugd zat hij zijn laatste jaren vooral in het tweede team, waardoor hij in het seniorenkorfbal als speler van het vierde debuteerde. “We hadden drie sterke teams, daarin was geen plaats voor nieuwkomertjes”, blikt Silva terug.

Vorig jaar kwam er een plekje vrij in het tweede team, een kans die Silva met beide handen aangreep. Hij zat al eens in de selectie, maar een schouderblessure wierp hem terug. “Vorig jaar heb ik bewezen dat ik het niveau aankon. Ik draaide een stabiel jaar en groeide langzaam uit tot een van de betere spelers van het tweede team. Dit jaar zat ik ineens in het eerste.

Geen uitblinker 

En nee, dat zag hij zeker niet aankomen. “Voorafgaand aan het seizoen wilde ik knokken voor een plek in de selectie, hield ik helemaal geen rekening met een kans in het eerste. Dat heb ik eigenlijk vanaf mijn zestiende al niet meer gedaan.” Tot de allergrootste talenten van de club behoorde hij namelijk niet, zegt hij zelf. “Ik kon het wel, maar ik had altijd pech dat andere jongens beter waren.”

Hij blonk ook nergens in uit, hoorde hij regelmatig. “Ik was geen echte aanvaller, maar ook geen pure rebounder. ‘Je bent nergens super goed in’, was ieder jaar weer de feedback.” De laatste jaren begon hij zich stormachtig te ontwikkelen. “Ik ben heel veel afgevallen en ben aan spieropbouw gaan werken. In korte tijd was ik twaalf kilo kwijt. Ja, dat merkte ik wel.”

Complimenten

De ultieme beloning volgde aan het begin van dit seizoen, toen de nieuwe trainer Patrick den Hertog hem bij het eerste haalde. Driemaal stond hij in de basis, twee keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. En dat deed hij met verve. “Het ging grotendeels echt goed. Ik kreeg in ieder geval genoeg complimentjes, haha.”

Maar tot een vervolg kwam het, in ieder geval voorlopig, niet. De korfbalbond (KNKV) besloot een streep te zetten door het zaalseizoen. “Daar baalde ik enorm van”, aldus Silva. “De veldcompetitie geldt vooral as warming-up, in de zaal wilden we knallen. Helaas zat dat er dit jaar niet in.”

Of hij nog in actie mag komen dit jaar, valt te bezien. Silva en zijn ploeggenoten zijn daarbij afhankelijk van hoe erg het coronavirus de wereld in de greep blijft houden. “Ik ga er niet meer vanuit dat we dit jaar nog mogen spelen, dan kan het alleen maar meevallen. Al die teleurstellingen…”

Meer berichten