Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Bezoekers van het Waalbos kunnen koffie, thee en chocolademelk kopen bij het bezoekerscentrum.</p>

Bezoekers van het Waalbos kunnen koffie, thee en chocolademelk kopen bij het bezoekerscentrum.

‘Koffie-to-Go’ bij Bezoekerscentrum De IJsvogel

RIDDERKERK - Op 12 september vorig jaar opende bezoekerscentrum De IJsvogel haar deuren. De foto-expositie over het tot stand komen van het bezoekerscentrum werd van meet af aan uitstekend bezocht. Vele bezoekers combineerden het bezoek met een wandeling in het Waalbos of een fietstocht in de directe omgeving. 

De vraag naar wandelroutes was groot en ook het kabouterpad werd druk bezocht. Helaas nam in de late herfst het aantal corona besmettingen weer explosief toe waardoor ook het bezoekerscentrum haar deuren moest sluiten.

Sanitaire voorzieningen

Nu de eerste tekenen van het voorjaar zich alweer ruimschoots aandienen ziet het bestuur van de Stichting bezoekerscentrum het aantal bezoekers van het Waalbos toenemen. Mensen genieten van de vergezichten, de vele vogels en de nu nog schitterende winterse kleuren in het gebied.

Omdat het bezoekerscentrum als enige over sanitaire voorzieningen beschikt in het gebied van ca. 200 hectare heeft het bestuur besloten om op zaterdagen en zondagen deze faciliteiten open te stellen van 11.00 uur in de ochtend tot 15.00 uur in de middag voor bezoekers van het Waalbos. 

Buiten geserveerd

Gelijktijdig worden de wandelaars en fietsers in de gelegenheid gesteld om een koffie, thee of chocolademelk to-go te nuttigen. De koffie, thee en chocolademelk wordt buiten geserveerd en genuttigd en van de sanitaire voorzieningen mogen maximaal 3 personen gelijktijdig gebruikmaken waarbij er een mondkapjesplicht is. Op de overige corona regels en voorschriften zal nauwgezet worden toegezien. 

Om de vrijwilligers niet onnodig in te zetten zal tijdens gure en regenachtige weekenden het bezoekerscentrum gesloten blijven. Voor info over openingstijden: www.bezoekerscentrumwaalbos.nl.

Meer berichten