Achter het witte folie wordt het metselwerk van de molen vernieuwd.
Achter het witte folie wordt het metselwerk van de molen vernieuwd.

Rijsoordse Molen aan Waalweg ingepakt voor restauratie

Algemeen

RIDDERKERK - Voorbijgangers hebben het wellicht al gezien, de Rijsoordse Molen aan de Waalweg in Rijsoord staat stevig ingepakt in wit folie, en is al enkele weken niet meer draaiend/ malend te zien.

Achter dit folie wordt door Restauratiewerkplaats Schiedam hard gewerkt om het metselwerk in orde te maken. Het metselwerk van de molen was in slechte staat en menigmaal sloeg het water bij hevige regenval door de muren. Alle voegen worden vervangen en ook slechte stenen worden vervangen door nieuwe ijsselsteentjes. 

Financiering rondkrijgen

Ook zullen er aanvullende werkzaamheden plaats moeten vinden aan o.a. de kap om de molen weer goed draaivaardig te maken. Tevens staat er een schilderbeurt gepland.

Deze werkzaamheden kosten veel geld, waarvoor de eigenaar van de molen, stichting De Rijsoordse Molen, druk bezig is om de financiering rond te krijgen. Stichting De Rijsoordse Molen bestaat uit louter vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor het behoud en de exploitatie van de molen.

Sponsorbord

Hoewel de onderhoudskosten van de molen voor een deel subsidiabel zijn en hieruit een behoorlijke bijdrage beschikbaar wordt gesteld door het molenfonds van Vereniging de Hollandsche molen en het Prins Bernhard cultuurfonds, is het lastig om de kosten dekkend te krijgen. Stichting De Rijsoordse Molen heeft hiertoe een sponsorbord neergezet bij de molen. 

Bedrijven of particulieren die minimaal 500,00 euro doneren krijgen een mooi bordje op dit sponsorbord. Uiteraard zijn overige donaties ook welkom. Giften kan men overmaken naar NL27RABO 038 5455 550 tnv Stichting De Rijsoordse Molen. Stichting De Rijsoordse Molen is als culturele ANBI genoteerd voor de belastingen. Voor meer informatie: www.rijsoordsemolen.nl.

Advertenties uit de krant