Afbeelding

Paaseieren zoeken in Donckse Bos

Algemeen

RIDDERKERK - Op Tweede Paasdag (5 april) kan men met de kinderen of kleinkinderen paaseieren zoeken in het Donckse Bos. Voor de deelnemers leidt het Gele Paas-puzzelpad naar het monumentale Kinderspeelhuisje dat in Paassferen zal zijn aangekleed. 

Men kan hier op de foto (die men bij vertrek meekrijgt) en kan vervolgens circa tien minuten eieren zoeken in de buurt van het speelhuisje. Daarna vervolgt men de speciale paasroute met een Paasfee bij de ‘Wiebelbrug’, waar men paaswensen aan de brug kan hangen. De duur van het totale programma is ongeveer een uur. Daarna kan men nog vrij in het park wandelen. Deelname kost € 1 voor zowel volwassenen als kinderen.
Er kan op het landgoed naar eieren worden gezocht tussen 10.00 en 16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen worden voor de entree tijdsloten gehanteerd per tien minuten. Wie met de (klein)kinderen wil komen zoeken kan een gewenste aankomsttijd (met het aantal personen + leeftijden) mailen naar: wjdegeus@hetnet.nl, waarna men een bevestiging ontvangt met een definitieve entreetijd.
Ravott Coffee zal op deze dag coffee-to-go, thee en chocomel verkopen. Deze dag is mogelijk gemaakt door Ideeteam Slikkerveer in samenwerking met Stichting Het Huys ten Donck. Het park zal ook voor niet-eierzoekers open zijn. Men moet dan wel in bezit zijn van een wandelkaart. Deze zijn voor € 1 te koop bij de entree en bij het BP-station in Bolnes.

Advertenties uit de krant