Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Anja de Geus overhandigde de sportspullencontainer aan Marcel Vlasblom.&nbsp;</p>

Anja de Geus overhandigde de sportspullencontainer aan Marcel Vlasblom. 

Eerste container voor Sportspullenbank bij KCR

RIDDERKERK - Er kunnen nu ook in Ridderkerk spullen worden ingeleverd voor de Sportspullenbank. Bij KCR is hiervoor de eerste verzamelcontainer geplaatst. Het is de bedoeling dat er binnenkort ook zo’n container komt bij RVVH.

De Sportspullenbank Nederland zamelt tweedehandssportkleding en -materialen in en verstrekt deze aan mensen die onvoldoende financiële middelen hebben om zelf spullen aan te schaffen. Hiermee worden mensen geholpen die anders misschien de mogelijkheid niet hebben om via sport deel te kunnen nemen aan de maatschappij: “Gebrek aan sportspullen mag daarom voor niemand een belemmering zijn om te kunnen sporten.” 

Verzamelcontainers

De Sportspullenbank is gevestigd in het Haka gebouw in Delfshaven Rotterdam, daar worden alle sportspullen verzameld. De uitgifte van goederen verloopt via partners die nauw in verbinding staan met de doelgroep. Bij veel sportclubs in Rotterdam zijn er al verzamelcontainers geplaatst. 

In samenwerking met de Kledingbank Ridderkerk (St. Beter voor Elkaar) is de eerste container in Ridderkerk geplaatst bij KCR. Marcel Vlasblom van de sponsorcommissie van KCR, mocht afgelopen zaterdag de eerste container in ontvangst mogen nemen. Ook KCR wil hergebruik van sportspullen stimuleren onder de leden.

Voor meer informatie: www.sportspullenbank.nl.

Meer berichten