Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Monique van der Burg is naast advocate ook mediator.&nbsp;</p>

Monique van der Burg is naast advocate ook mediator. 

Familierechtadvocate Monique van der Burg over scheiden: ‘Het is niet makkelijk’

RIDDERKERK - “Voor het goed begeleiden van echtscheidingen is specialistische kennis vereist” dit zegt Monique van der Burg, advocaat en mediator in Ridderkerk. 

Ze vertelt: “Veel mensen weten niet dat het familierecht, waaronder het echtscheidingsrecht, veel specifieke kennis vereist. Lang niet iedereen die een echtscheiding begeleidt heeft deze kennis. Het leven is ingewikkelder geworden, scheidingen dus ook. Mensen die gaan scheiden hebben vaak niet alleen kinderen, maar ook een koopwoning, één of meerdere ondernemingen, beleggingen, aandelen enzovoorts. Een echtscheiding heeft dus ook complexe financiële consequenties.”

Samen regelingen treffen

Monique vindt het belangrijk dat zij de mensen goed kan voorlichten en kan adviseren op álle punten van de echtscheiding. Daarom is zij als advocaat gespecialiseerd in het personen – en familierecht en is zij aangesloten bij de Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingmediators (vFAS).

Daarnaast is Monique mediator. Hiervoor heeft zij verschillende opleidingen gevolgd en examens afgelegd. “Als mediator probeer ik ervoor te zorgen dat mensen zelf tot een oplossing komen en deze niet door een rechter hoeft te worden opgelegd. Het is namelijk veel prettiger om samen regelingen te treffen dan dat de rechter dit doet.”

Theorie bijhouden

Al sinds 1991 is Monique als advocaat op het gebied van het familierecht actief: “Toch is het ook voor mij belangrijk om de theorie bij te houden en van nieuwe ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Alleen dan is het mogelijk een goed advies te geven en mensen echt te helpen.”

Voor meer informatie over echtscheidingen, alimentatie, omgangsregelingen en andere zaken op het gebied van het personen- en familierecht, kunt u contact opnemen met Van der Burg Advocaat & Mediator, Gieterijstraat 125 in Ridderkerk (boven Roobol), telefoon 0180 - 499 445, info@vanderburgadvocaat.nl. Ook kan men de website bekijken:
www.vanderburgadvocaat.nl

Meer berichten