Zo ziet het huidige gebouw van De Wingerd aan de Da Costalaan eruit.
Zo ziet het huidige gebouw van De Wingerd aan de Da Costalaan eruit.

Nieuwbouw CBS De Wingerd op huidige locatie

Algemeen

RIDDERKERK – Christelijke basisschool De Wingerd krijgt, als de gemeenteraad dit op 22 april besluit, een nieuw gebouw voor elf groepen op de huidige locatie aan de Da Costalaan. Het voorstel aan de raad gaat uit van een nieuw Integraal KindCentrum (IKC), waarin naast nieuwbouw voor De Wingerd ook huisvesting voor kinderopvang van SKR en het wijkcentrum wordt gerealiseerd. 

De combinatie van basisonderwijs en kinderopvang zorgt voor een doorgaande lijn in zorg en educatie. In het wijkcentrum is ruimte voor activiteiten voor de bewoners van wijk Oost.

Geen tijdelijke huisvesting

In het nieuwe gebouw komt CBS De Wingerd. Na renovatie biedt het huidige schoolgebouw ruimte aan de kinderopvang en het wijkcentrum. Daardoor is geen tijdelijke huisvesting voor de basisschool nodig. Er volgt nog een plan voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom de school. Uitgangspunt is dat het nieuwe schoolplein een speelvoorziening voor de buurt blijft. Tijdens de bouw wordt zoveel mogelijk veilige speelruimte behouden.

De bouw is de eerste uitvoeringsfase van de Gebiedsvisie Plein Oost (2018) en onderdeel van de Actualisatie van het Integraal Accommodatieplan (2019). Naar verwachting start de bouw in 2022. De bouwtijd is één jaar.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel op woensdag 7 april in de commissie Samen Leven en op donderdag 22 april in de raadsvergadering.

Advertenties uit de krant