Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Een beeld uit de derde aflevering van de documentaire over de Alblasserwaard.&nbsp;</p>

Een beeld uit de derde aflevering van de documentaire over de Alblasserwaard. 

Derde deel van documentaireserie van Alblasserwaard te zien

RIDDERKERK - TV Ridderkerk zendt deze week het derde deel uit van de 28-delige documentaireserie over de Alblasserwaard. Deze serie over de geschiedenis, natuur en alledaagse leven van de streek is gemaakt door RTV Papendrecht.

In deze derde aflevering is te zien dat de eerste bewoners van de Alblasserwaard starten met het ontginnen en bewerken van de grond. Later blijkt dat de bodem niet zo geschikt is voor akkerbouw en richten de boeren hun activiteiten meer op veeteelt. 

Postkoets

Na verloop van tijd kwamen er ook andere bedrijven in de Alblasserwaard zoals bijvoorbeeld een kaasboerderij en een smederij. Ook gingen de mensen gebruik maken van de postkoets waarmee ze zichzelf en hun producten naar andere plaatsen konden vervoeren.

TV-Ridderkerk zendt dit deel uit op donderdag 1 april en op zondag 4 april om 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.

Meer berichten