Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Lijn 609 wordt gereden door vrijwilligers.</p>

Lijn 609 wordt gereden door vrijwilligers.

Ridderkerkers maken onder andere weer gebruik van RET buurtbus 609

RIDDERKERK Sinds kort rijdt RET buurtbus lijn 609 weer zes dagen per week tussen Slikkerveer, het centrum van Ridderkerk, Rijsoord naar Barendrecht station. Met name de bewoners bij de Schans kunnen prima profiteren van deze eenvoudige openbaar vervoer verbinding. Maar zij niet alleen.

De RET buurtbus lijn 609 vertrekt zes dagen per week vanaf het parkeerterrein bij paviljoen Struis aan de Schans naar Ridderkerk, Rijsoord en Barendrecht. Vanaf 07.27 uur (op zaterdag 09.27 uur) vertrekt de bus ieder uur tot 17.27 uur (op zaterdag 16.27 uur). 

Deze bus rijdt onder andere via het Dillenburgplein en biedt zo overstapmogelijkheden op de lijnen 140 en 144 naar Rotterdam. Ook in het centrum van Ridderkerk zijn tal van mogelijkheden voor een overstap op andere buslijnen. In het centrum zijn net als op het Dillenburgplein tal van winkels voor dagelijkse boodschappen. Onderweg kan ook nog op de Sportlaan overgestapt worden op de bussen, die via de Rotterdamseweg rijden.

Station Barendrecht

Maar de bus rijdt verder dan Ridderkerk. Via de kern van Rijsoord en het industrieterrein Nieuw Reijerwaard komt de bus binnen 25 minuten (15 minuten vanaf Ridderkerk centrum) aan op het station van Barendrecht. Hier is een eenvoudige overstap op de treinen van de NS. 

Op het busstation kan ook worden overgestapt op bussen naar andere delen van Barendrecht. Vanaf 08.00 uur (op zaterdag vanaf 10.00 uur) rijdt de bus dezelfde weg weer terug. Hij passeert hier om kwart over het hele uur het centrum op weg naar eindhalte De Schans.

Halfuurdienst

Naast lijn 609 is er tussen Ridderkerk West, Ridderkerk Centrum, Rijsoord, Barendrecht station nog een busverbinding naar het centrum van Barendrecht. Lijn 608 zorgt ervoor dat er zes dagen per week een halfuurdienst ontstaat tussen het centrum van Ridderkerk via Rijsoord naar Barendrecht.

Op deze lijnen is, net als in al het andere openbaar vervoer, het gebruik van de OV vervoersbewijzen noodzakelijk. Losse kaartjes zijn, met pinbetaling, ook verkrijgbaar in de bus. Ook is natuurlijk het gebruik van een mondkapje voorlopig verplicht. De bussen worden bestuurd door vrijwilligers in opdracht van de gemeente Ridderkerk en maken deel uit het reguliere openbaar vervoer binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.


Meer berichten