Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Naast een inbraak zijn er vernielingen aangericht in de voormalige huishoudschool.</p>

Naast een inbraak zijn er vernielingen aangericht in de voormalige huishoudschool.

Inbrekers slaan toe bij voormalige Huishoudschool

RIDDERKERK – In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de voormalige Huishoudschool. De ontstane schade is behoorlijk en de schrik zit er goed in bij de ondernemers. Er is bij iedere ruimte geprobeerd binnen te komen, bij vier van de 18 ruimtes is dit ook gelukt en zijn er spullen meegenomen.

Alsof de inbraak zelf nog niet erg genoeg was, zijn er ook op diverse plekken vernielingen aangericht. Zo is er een brandblusser leeggespoten in de gangen en zijn daarmee foto’s vernield. Vooral de Fietsenbank – die gebruikte fietsen opknappen en cadeau geven aan gezinnen die het niet breed hebben – is hard getroffen.

Bij hen is de meeste schade. Gereedschap en voornamelijk kinderfietsen zijn meegenomen. Ook zijn diverse fietsen vernield en onbruikbaar geworden.

Oproepen getuigen

De ondernemers gevestigd in de school roepen via o.a. sociale media op of getuigen zich kunnen melden. Onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat de inbrekers waarschijnlijk lange tijd in de school aanwezig zijn geweest. De kans is dus groot dat iemand iets gehoord of gezien heeft.

Heeft u iets gehoord of gezien? Of heeft u camerabeelden uit de omgeving? Meld dit dan bij de politie via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Meer berichten