Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Met de ontwikkeling van &ldquo;De Landerij van Rijsoord&rdquo; zal er nu negen hectare beschikbaar komen voor woningbouw. &nbsp;</p>

Met de ontwikkeling van “De Landerij van Rijsoord” zal er nu negen hectare beschikbaar komen voor woningbouw.  

Kassen in Geerpolder wijken voor woningen

RIDDERKERK - Rijsoord krijgt er 50 nieuwbouwwoningen bij. In de Geerpolder zullen tuinbouwkassen wijken om de bouw mogelijk te maken van twee- en drie-onder-een-kapwoningen met daarnaast enkele vrije kavels.

Dit nieuwbouwplan met de naam “De Landerij van Rijsoord” is op de kaart gezet door AKM Projectontwikkeling. Deze projectontwikkelaar presenteerde vijf jaar geleden al de eerste plannen in het kader van de Ruimte voor Ruimte-regeling voor de driehoek tussen de Geerlaan, Rijksstraatweg en Lagendijk. Deze regeling geeft rechten voor de bouw van woningen bij sloop van kassencomplexen. 

Energieneutrale woningen

In 2017 stemde het college al in met het principeplan voor de Geerpolder. Toen was er nog sprake van de bouw van 30 huizen. De projectontwikkelaar stelde bij dit basisplan al dat dit er meer woningen uit konden komen als er overeenstemming zou komen voor de sanering van meer kassen.

Met de ontwikkeling van “De Landerij van Rijsoord” zal er nu negen hectare beschikbaar komen voor woningbouw. De bouwplannen voor dit gebied in de Geerpolder voorzien in energieneutrale woningen die voorzien zullen worden van warmtepompen.

De verkoop start half mei. AKM Projectontwikkeling heeft voor dit project twee makelaarskantoren in de arm genomen: Intrahuis en Delta Makelaars. Over de prijzen van de woningen is nog niets bekendgemaakt. Wel kunnen belangstellenden zich al voorinschrijven via: www.landerij-van-rijsoord.nl

Meer berichten