<p>Fragment uit het vijfde deel van de documentaire over de Alblasserwaard.&nbsp;</p>

Fragment uit het vijfde deel van de documentaire over de Alblasserwaard.

Aflevering 5 docu-serie Alblasserwaard in tweeën gesplist: eerste deel nu te zien

RIDDERKERK - RTV-Ridderkerk vervolgt deze week de informatieve serie over de Alblasserwaard. Deze documentaire van 28 afleveringen over de Alblasserwaard is gemaakt door RTV Papendrecht. Niet alleen de natuur maar ook de mensen, de ambachten, de geschiedenis, de reformatie maar ook de catastrofen en het alledaagse leven van deze streek is in beeld gebracht.

In dit eerste deel van aflevering 5 wordt de Alblasserwaard verder verkend. Er wordt een kijkje genomen in de dorpjes en stadjes van de Alblasserwaard. Met de heer G. Ouweneel, van de Historische vereniging West-Alblasserwaard, wordt op stap gegaan in Alblasserdam. Hij vertelt interessante details uit de geschiedenis van zijn dorp Alblasserdam.

Informatie

RTV-Ridderkerk zendt dit deel uit op zondag 25 april om 14.00 en 18.00 uur. TV Ridderkerk is te zien op het analoge Ziggo kanaal 67+ (frequentie 840.00) en het digitale Ziggo kanaal 36 (mediabox) en kanaal 336 (CL+ module), KPN kanaal 1377, Telfort, Tele2, Vodafone, Solcon en via de mobiele APP RTV-Ridderkerk. Meer informatie is ook terug te vinden op de website: www.rtvridderkerk.nl.