Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Een mooie cheque van Het Snuffelpand voor S.O.S. Wereldwijs uit Den Bosch.&nbsp;</p>

Een mooie cheque van Het Snuffelpand voor S.O.S. Wereldwijs uit Den Bosch. 

Cheque van Snuffelpand voor S.O.S. Wereldwijs

RIDDERKERK - Het Snuffelpand in Slikkerveer doneert 1000 euro aan S.O.S. Wereldwijs uit ’s-Hertogenbosch, een organisatie die hulp biedt aan vluchtelingenvrouwen en -kinderen.

S.O.S. Wereldwijs is opgericht door Gabbi Wierenga, die al 30 jaar vrouwen en kinderen opvangt met als motto “geen vrouw en kind op straat!”. Zij wordt hierbij ondersteund door een groep van vrijwilligers, die voor een groot deel voor inkomsten zorgde door markt- en veilinghandel. Helaas heeft Covid-19 dit allemaal stilgelegd. Op dit moment is het heel moeilijk om alles te bekostigen. 

Verblijf in Nederland

Onder de vele vrijwilligers zijn er ook veel eerder opgevangen vluchtelingen die zich nu vanuit hun eigen ervaring voor de stichting inzetten. Er zijn allerlei nieuwe initiatieven, zoals het maken van een podcast en het meedoen aan een foto-expositie over helden uit Den Bosch. 

Naast het regelen van opvang en onderdak voor een wisselende groep van kansarme asielzoekers, worden ook advocaten ingeschakeld die bereid zijn om samen met de vluchtelingen een traject uit te stippelen om zo een uiteindelijk verblijf in Nederland te legaliseren. Verder werkt de stichting aan bescherming tegen besnijdenis van jonge meisjes, aan zogenaamde buitenschuldprocedures, aan medische procedures, evenals aan tweede asielaanvragen.

Verkoop en inleveren

Ook de komende maand is het Snuffelpand bij het Dillenburgplein elke woensdag en zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur open voor verkoop. Bij de Meubelshowroom aan de P.C. Hoofstraat (tegenover de Dierenkliniek) is men alle woensdagen en de eerste zaterdag van de maand welkom. 

Er mag een beperkt aantal klanten per keer binnen i.v.m. de 1,5 meter afstand. Tevens wordt men verzocht om zoveel mogelijk alleen te komen en een mondkapje te dragen. Tijdens de openingsuren kunnen ook herbruikbare spullen ingeleverd worden.

Meer berichten