Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Het strandje van het Oosterpark, een van de plekken die de komende weken goed in de gaten wordt gehouden.&nbsp;</p>

Het strandje van het Oosterpark, een van de plekken die de komende weken goed in de gaten wordt gehouden. 

Start van nieuw zwemseizoen: check of het water veilig is voordat je gaat

RIDDERKERK – Op zaterdag 1 mei begint het zwemseizoen voor de buitenwateren. Dat betekent dat medewerkers van het waterschap Hollandse Delta de kwaliteit van het zwemwater komende maanden extra goed in de gaten houden.

Elke twee weken neemt het laboratorium Aquon monsters op alle officiële zwemlocaties in het gebied. Er kan zo gecontroleerd worden of er ziekteverwekkende bacteriën en blauwalgen voorkomen in het water.
In Ridderkerk vinden deze controles plaats in de zwemplas van het Oosterpark, zwemplas Woude, Wevershoek en in de Waal nabij de surfbocht.

Veiligheid voorop

Heb je zin in een frisse duik? Check altijd vooraf de website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater. Daarin vind je alle informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Ook zie je welke voorzieningen aanwezig zijn. Tot slot vind je er snel en gemakkelijk eventuele bijzonderheden of waarschuwingen. 

De waterkwaliteit staat bij waterschap Hollandse Delta altijd voorop. Schoon en voldoende water zorgt voor een prettige leefomgeving – voor mens en natuur, voor stad en platteland. Naast het controleren van zwemwater, doen we ook andere onderzoeken bijvoorbeeld naar het effect van klimaatverandering op de waterkwaliteit. Ook voeren we projecten uit om de waterkwaliteit te verbeteren, zoals de aanleg van natuurvriendelijke oevers en vispaaiplaatsen.

Meer berichten