Logo decombinatieridderkerk.nl
<p>Nu is er geen inrijverbod meer naar deze parkeerplaatsen bij het politiebureau.&nbsp;</p>

Nu is er geen inrijverbod meer naar deze parkeerplaatsen bij het politiebureau. 

Extra parkeerplaatsen bij Kievitsweg snel geregeld

RIDDERKERK - Door de bouw van het appartementengebouw Riederkercke in Slikkerveer was er voor de directe omgeving een tekort aan parkeerplaatsen ontstaan. Bij dit nieuwbouwproject waren weliswaar parkeerplaatsen berekend volgens de gebruikelijke normering, maar door dubbel autobezit en bezoekers dit met de auto komen was het vaak zoeken om te kunnen parkeren.

Het raadslid Cora van Vliet bracht dit probleem in het vragenuur van de gemeenteraad op 22 april onder de aandacht van wethouder Peter Meij. Zij bracht daarbij zelf ook de oplossing aan. Het EvR-lid wees op acht parkeerplaatsen tussen het politiebureau en de nieuwbouw die vrijgegeven zouden kunnen worden voor gebruik door bewoners en hun bezoek.

Terrein van politie

Deze plekken worden al lange tijd niet meer door politiepersoneel gebruikt. Door een inrijverbod waren dit echter geen openbare parkeerplekken. De politie is ook eigenaar van dit terrein.

Wethouder Meij beloofde in gesprek te gaan met de politie en dat had binnen een week resultaat. Het verbodsbord is weggehaald. “Fijn dat wethouder Meij zo snel heeft gereageerd op ons verzoek. Complimenten aan alle partijen die dit snel hebben mogelijk gemaakt; mede namens de bewoners aan de Kievitsweg” reageert Cora van Vliet tevreden.

Meer berichten